MALZEMELER:

600 gr kara lahana (4 bağ)

200 gr dana kıyma

2 çay bardağı pilavlık bulgur (200 gr)

2 ad kuru soğan

3 yemek kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı domates püresi

1/2 çay bardağı zeytinyağ

7-8 dal ince doğranmış maydanoz

Tuz-karabiber-kırmızıbiber 

PİŞERKEN:

1 yemek kaşığı tereyağ

1,5 su bardağı su

YAPILIŞI:

Kara lahanaların sap kısımlarını kesin ve orta damar kısmını da biraz inceltin.

Kaynamış su ile dolu bir tencereye lahanaları bastırın 5 dakika bekletin ve soğuk su ile şoklayın.

Kuru soğanları küçük doğrayın diğer malzemelerini de ekleyerek karıştırın.Eğer biber salçanız çok koyu ise az su ile açın.İç harcını iyice karıştırın ve lahana yaprakları ile tombikçe dolmalar olacak şekilde sarın.Tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine tereyağını alın,suyunu verin ve üzerini bir tabak ile kapatarak kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun...