Kanser hastalarının yüzde 90’ını tedavi eden Dr. Budwig 2003 yılında 95 yaşındayken öldü.  Yan etkilere neden olmayan toksik olmayan maddeler kullanarak her türlü kanseri kalıcı olarak iyileştirdi. Şaşırtıcı başarısından dolayı Dr. Budwig, ilaç ve nükleer endüstrileri için en büyük düşman oldu. ‘Budwig Protokolü’ adlı çalışmalar,ı 1950’lerin başından beri sansürleniyordu.

Budwig Protokolü iki aşamadan oluşmakta. İlki, keten tohumundan alınan kuark / süzme peyniri omega-3 yağlarının protein-kükürdünü birleştirir ve tamamen doğaldır. Budwig, vücudun omega-3’ü keten tohumu yağı ile tam olarak istediği miktarda sentezleyeceğini buldu. “Bu yağ asitleri olmadan, oksijen açısından zengin hava verildiğinde bile solunum enzimleri işleyemez ve kişi boğulur. Bu yüksek derecede doymamış yağ asitlerinin bir eksikliği birçok hayati fonksiyonu bozar. Her şeyden önce, kişinin mevcut oksijen arzını azaltır. Ne hava ve yiyecek olmadan ne de bu yağ asitleri olmadan hayatta kalamayız “dedi. 

Hastalardan belirtilere bakılmaksızın, protokolü en az 6 ay takip etmelerini öneren Budwig’in ilaç ve tavsiyeleri şöyle: 1 fincan saf kuark peyniri, 2 çorba kaşığı keten tohumu yağı, 1 çorba kaşığı taze öğütülmüş keten tohumu, (Hava ısı ve ışıktan korunmuş keten yağı veya öğütülmüş tohum öğütüldükten hemen sonra kullanılmalıdır. Soğuk preslenmiş ve organik olmalıdır.) 1 adet orta boy kırmızıbiber. İlaç düzgün bir şekilde plastik veya tahta kaşık ile karıştırılıp ağızdan günde 1 kez alınır.

Diyet: Şekerden uzak durun ve taze sıkılmış meyve suyunu tatlandırmak için üzüm suyu ilave edebilirsiniz. Katı yağ ve hayvansal yağlardan kaçınınız. Herhangi bir ticari salata sosu kullanmayınız. Ticari mayonez tüketmeyin. Taze sıkılmış kereviz, havuç, pancar ve sebze suları tüketin.  Nane  çayı, kuşburnu veya üzüm çayı gibi tarifleri üç kez bir fincan sıcak olarak tüketin. Bal gibi doğal tatlandırıcı kullanın. Klorofil desteği – Doğrudan beslenmeyi sağlamak için yeşil içecekler ve günlük c vitamini alın. Ancak doz artışı böbreklerin yorulmasına neden olabilir dikkat edin. 5 gramdan fazla c vitamini böbrek stresine neden olabilir. Güneşe çıkarken güneş kremi kullanmaya özen gösterin. Kozmetik ürünlerden kaçının. Beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz tuz, un gibi gıdalardan kaçının. Tuz yerine ağartılmamış deniz tuzu kullanın.