MALZEMELER

1 su bardağı süt

2 su bardağı riviera ve sızma zeytinyağ karışımı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

5 su bardağı un

İÇİNE:

1 kase iri doğranmış ceviz

ŞERBETİ:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 dilim limon

YAPILIŞI:

Un, kabartma tozu ve vanilya hariç hamur malzemelerini bir kase içinde karıştırın.

Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırarak ilave edin ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.

Bir rende yada silikon delikli bir aparat üzerinde hamuru yuvarlak bastırarak açın.(çay tabağı büyüklüğünde)

Arasına ceviz yerleştirin ve üst alt yanlarını ortada birleştirin.

Ters çevirerek tepsiye yerleştirin.

180 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (takribi 25 dakika)pişirin.

İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetini üzerlerine gezdirin.

ŞERBET:

Şeker ve suyu bir tencereye alarak orta ateşte kaynamaya alın.

Kaynamaya başlayınca limonu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.

Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Kalburabastılarınız şerbetini çektikten sonra üzerini antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyin.

Afiyet olsun.