Merhabalar sevgili dostlar, 

Her ne kadar A.B.D kökenli olduğu söylense de, bir çok haber de ilk muffıns'ler 10. yüzyılda Fransa Bölgesinde hazırlanmış. Diğer ülkelerde genelde İngiliz Muffınler olarak adlandırılmaktadır. Ve adı ilk kez 1703 yılında kullanılmıştır. 

Kökeni ne olursa olsun günümüzde de hala kahve ve çayın yanında, bir çok farklı malzeme ile yapılan çeşitleri ile muffınler sevilerek tüketilmektedir. 

Cupcake'lerden ayrılan özelliği ise daha yoğun ve tok duruşu, sadeliği ve üzerine krema gibi malzemelerin gelmemesidir. 

Amerika, İngiltere ve Fransa da küçük ekmekler olarak sabah kahvaltılarında da tercih edilmektedir. 

Ben bugün sizlere kahvenin yanında ikram edebileceğiniz ve kahveye en çok yakışan çikolata ilavesiyle ve kahvenin kendi tadıyla bütünleşen bir muffın tarifi yazacağım. 

Hepinize şimdiden kolay gelsin. 

• MALZEMELER:

• 150ml (çay fincanı)sıcak su

• 1 tatlı kaşığı nescafe

• 2 ad yumurta

• 1 su bardağı toz şeker

• 100gr oda sıcaklığında margarin

• 1 kahve fincanı iri doğranmış fıstık

• 1 kahve fincanı damla çikolata

• 1/2 su bardağı ılık süt

• 4 damla portakal yağı

• 3 su bardağı un

• 1 paket kabartma tozu

• 1 paket vanilya

• ÜZERİNE:

• Kalp çikolatalar

• HAZIRLANMASI:

• Nescafe'yi sıcak suya aktarın ve eritin. 

• Mikser kabınıza yumurtaları alın ve çırpmaya başlayın. 

• Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. 

• Yumuşak margarini, ılınan nescafeyi ve peşi sıra sütünü ilave ederek çırpın. 

• Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyin ve ekleyin. 

• Mikseri kapatın ve fıstık, çikolataları ekleyerek karıştırın. 

• Karton muffın kalıplarına muffın hamurunu paylaştırın ve tezgaha alt kısmını vurarak düzeltin. 

• 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 15 dakika pişirin. 

• Fırından çıkarın ve ılık hale gelince üst kısımlarına çikolataları bastırarak yerleştirin. 

• Özellikle kahvenizin yanında ikramı çok beğenilecektir. 

• Afiyet olsun. 

• Sevgiyle. . .