MALZEMELER:
12 ad kadınbudu köfte için
300 gr dana döş kıyma
1 ad kuru soğan
3 yemek kaşığı pirinç
6 dal maydanoz
3 ad yumurta
1 su bardağı un
Tuz 
Karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kuru soğanı rendeleyin bir tavaya alın. Kıymanın 100 gr. ekleyerek yağsız kavurun.
Pirinci haşlayın ve soğuk sudan geçirerek süzün.
Kavrulan kıymayı diğer kıyma ile karıştırın. İçine pirinci, ince doğranmış maydanozları,1 yumurtayı, tuzunu ve karabiberini ilave ederek yoğurun.
Buzdolabında bir müddet dinlendirin.
İrice yassı köfteler yapın.
Bir kaseye kalan 2 yumurtayı kırın ve çatalla çırpın. Bir başka tabağa da unu alın.
Hazırladığınız köfteleri önce una daha sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun.