Merhabalar sevgili dostlar, 

Bugün Lazanya sevenler için hamur işi kullanmadan sebze ile çok lezzetli bir lazanya tarifi vereceğim. 

Malum hepimiz makarna ve türevlerini çok severek tüketiyor ve sonrasında kilo problemleri ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. onun için sizlere sebze ile bir lazanya hazırladım. Üstelik faydaları ile haftanın belirli günleri tüketmemiz gereken ''Kabak''ile. . Vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin bir sebze olan ''KABAK'', yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korumakla birlikte, içerdiği A ve C vitaminleri, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksidanlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar. Özellikle akşam yemeklerinden sonra da kan şekerinin aşırı yükselmesini önlediği gibi, Tip 2 diyabet riskine karşı koruma sağlar. Düşük sodyum ve yüksek potasyum kan basıncını dengelediği için yüksek tansiyonu da düşürmeye yardımcı olur. 

Sizlere kısaca faydalarından bahsettiğim kabak ile lezzetli bir yemek hazırlayalım. Hamur işlerinden uzak durmak isteyen için de bir alternatif olsun. 

Hepinize kolay gelsin. 

MALZEMELER:

• 4 ad büyük boy Kabak

• Kabakları ince ve uzun olarak enlemesine keserek hazırlayın. 

• Zeytinyağ ile her birini yağlayarak bir kenara alın. 

• İÇ HARCI:

• 250 gr dana kıyma

• 1 ad kuru soğan

• 1 ad kapya biber

• 3 ad köy biberi yada sivri biber

• 2 diş sarımsak

• 2 ad domates 

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• Tuz + Karabiber

• HAZIRLANMASI:

• Kuru soğan, sarımsak, kapya biber, köy biberleri ve domatesleri küpler halinde doğrayın. 

• Tavaya zeytinyağını alın ve orta ateşte kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayın. 

• Kavrulan kıymaya soğan ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin. 

• Daha sonra sırasıyla diğer hazırladığınız sebzeleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 

• En son tuzunu ve karabiberini ekleyerek biraz suluca bir iç harcı elde edin. Ateşten indirin. 

• BEŞAMEL SOS:

• 2 dolu yemek kaşığı tereyağ

• 2 dolu yemek kaşığı uN

• 2, 5 su bardağı süt

• 100 gr İzmir tulumu yada kaşar peyniri

• Tuz + karabiber + muskat

• HAZIRLANMASI:

• Tavada tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurmaya başlayın. 

• Un kokusunu çıkararak rengi hafif dönünce yavaş yavaş sütü ilave edin ve karıştırın. 

• Kıvam alınca ateşten indirin ve peyniri, tuzu, karabiberi ve muskat rendesini ekleyerek karıştırın. 

• İzmir tulum peynirinin birazını bir kenara ayırın. 

• Büyük boy borcama yağladığınız kabakları yerleştirin. 

• Daha sonra kat kat olacak şekilde kıymalı iç harcı, başemal sosu olarak döşeyin. 

• En son üst kısmına sadece beşamel sos gelecek şekilde ayarlayın. 

•  175 derece de ısıtılmış fırında takribi 40 dakika pişirin. 

• Fırından çıkarın ayırdığınız İzmir Tulum peynirinin rendesini üzerine gezdirin ve tekrar 5 dakika fırınlayın. 

• Kare dilimler halinde keserek servis yapın. 

• Afiyet olsun. 

• Sevgiyle. .