1,5 su bardağı irmik
3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
YAPILIŞI:
Teflon yada seramik tabanlı bir tencerede önce tereyağını eritin.Tereyağı eriyince fıstıkları ve irmiği birlikte ekleyerek kavurmaya başlayın.
Orta ateşte irmik kokusunu verip rengini değiştirmeye başlayana kadar kavurun.
Bu arada fıstıklarda renk değiştirecektir.
Şerbeti için de genişce bir kaseye süt ve şekeri alın,karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.Süt biraz ılık olursa daha süratli şekeri eritebilirsiniz.
Fıstıklar renk değiştirince zeytinyağını ilave edin,karıştırın.
Ateşin altını kısığa alarak şerbetini yavaş yavaş vermeye başlayın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte demlendirin.Şerbeti iyice çekince şöyle bir karıştırın ve servis tabaklarına yerleştirin.
Afiyet olsun.
