Merhabalar sevgili dostlar,

İNCİR, tazesinden kurutulmuşuna meyve olarak yenilmesinin dışında tatlılar da,kurabiyeler de ve pastalarda sevilerek tüketilen ve çok tercih edilen bir meyvedir.

Yaş ve kuru incirin insan vücüduna olan faydaları saymakla bitmiyor.İçerdiği lifler,vitaminler,mineraller ve antioksidanlarla vücudumuzun doğal koruyucusudur.

Ayrıca potasyum kaynağı olması,sodyum ve magnezyum içermesi,zengin bir C vitamini deposunun yanında B3-B6-B2-K vitaminlerini de çok fazla içermesi nedeniyle vücudumuz da bir çok hastalığa karşı doğal bir savunma mekanizması oluşturmaktadır.

Bu kadar çok faydası olan ve nefis bir lezzete sahip ''İNCİR''ile gelin güzel bir ikramlık hazırlıyalım.

  • MALZEMELER:
  • 2 paket sade bisküvi (52 adet pötibür )
  • 100ml krema
  • 100 gr çikolata
  • 100 gr tahin helvası
  • 300 gr incir ezmesi
  • ÜZERİ İÇİN:
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • İNCİR EZMESİ İÇİN.:
  • 300 gr kuru incir haşlanır.
  • 2-3 yemek kaşığı süt ile rondodan geçirin.
  • 1 çay bardağı fındık kırıkları ile karıştırın.
  • YAPILIŞI:
  • Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.
  • Bir kaseye aktarın.
  • Tahin helvasını rondodan geçirin bisküvi ununun üzerine alın.
  • Küçük bir kasede kremayı ısıtın ve çikolatayı küçük parçalar halinde ekleyerek eritin.
  • Diğer karışıma eritilmiş çikolatayı da alın.
  • Hazırladığınız incir püresini de ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Oval yada yuvarlak dondurma kaşığı ile şekil verin.
  • Bir tabağa hindistan cevizini boşaltın.
  • Hazırladığınız incir bobnbonları hindistan cevizine bulayarak servis tabağına yerleştirin.
  • Arzuya göre ortalarına fıstık tozu serpin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Not:Tarifimizin Neşem Çelik YouTube Kanalında videosu bulunmaktadır.
  • https://www.youtube.com/watch?v=pQrD2dLpa-U 
  • Sevgiyle...