SICAK BİR ÇUKUROVA GÜNÜYDÜ

(Bugün Benim Doğum Günüm)

Bilen bilir bu hayatta kendim için çok da bir şey yapmam. Hep insanlıktır önemli olan benim için. “O” mutlu olsun “ben” bir şekilde zaten mutlu olurum diye düşünürüm bir çok insan hakkında. İkinci plana çok atmışlığım vardır kendimi. Ama bugün benim günüm. Kendim için bir şey yapmak istedim belki fazla ukalaca olacak ama bugün kendimi özel hissetme adına makalemi kendime ithaf ediyorum. (Burada sesli güldüm.)

 Sıcak bir Çukurova günüydü aylardan Haziran. Buğdaylar baş vermeye durmuştu diyerek çok da derine inmeye hiç niyetim yok. Ama iyi ki doğmuşsun kız “Aslı” seni çok seviyorum diyerek satırlarıma yön veriyorum. Hayatımı düşünüyorum. Ölümden döndüğüm ve şimdilerde ikinci baharımı yaşamaya başladığım o kıymetleri yıllarımı, inadına iyilik, inadına güzelliklerimi, zamanında uçurumun kenarından düşen blog yazarı diye dalga geçtiğiniz şimdilerde masama bile oturmaya vasfı olmayan insancıkları düşünüyorum… Allah’ın adaleti sen ne güzel bir şeysin diyerek nasıl da gülüyorum. Sonra tekrardan geçmişi; yaşadığım günleri; zorlukları, başarılarımı, içimde uhde kalanları, çocukluğumu, sağlığımı zor bela kazanmaya çalışırken kimin beni nereye koyduğunu, şimdilerde birçoğunun gözbebeği olduğumu, kısa menfaatler yüzünden sırtımdan vurulmaları, dostluk kelimesinin çok mühim olduğunu, hatalarımı, sevaplarımı… Açıkçası geçmişin hiç geçmediğini bir kez daha görüyorum… Yaşamım bir film şeridi gibi gözümün önünden geçerken geleceğe daha umutlu, daha güvenli girebilmek için hayatımın her tuşa vururken muhasebesini yapıyorum ve akıyor yaşlar gözümden buna hâkim olamıyorum.

 Öyle büyük şeylerde gözüm olmadı hiçbir zaman. Para benim için zorunlu ihtiyaçtan öte gidemedi. İnsanlığın kötü olduğunu bilmeme rağmen belki de bir kaçının ruhuna, vicdanına dokunabilirim diye düşündüm her zaman. Anlayan anladı anlamayan kişi kendi gibi bildi işi. Yazın yolculuğuma değinmekte isterim elbet. Hep kendimi bulabildiğim beni anlayan dinleyen her şeyim kalemim kâğıdımdı evvelden. Yalnızlığım vardı hep, herkesin çıkar ilişkisi için dost olduğu bu dünyada yazarların en iyi dostları bulduğunu ve adeta bu dostları bırakmamak için sayfalarca yazıp çizip duyguları deşe deşe hissettirip ortaya romanların çıktığını düşünüyordum. Karanlık gecelerde her biten kitabın ardından dökülen gözyaşlarımın hayatta hiç bir şeyin tesadüf olmamasına inanmamam belki de tırmanışımın en büyük şahidi bu yazma edinimimi açığa çıkarmam. Belki de iç yalnızlığım itti beni yazmaya, bu dünyaya ait hissetmedim kendimi ilk başta beceremiyor olmam beni karamsarlığa sürüklemedi aksine daha çok çalışıp en güzeli elde etmek için hırslandırdı. Kalemimin yettiğince beni karşılıksız dinleyen tek şey olan kâğıtları her gün yazılarımla, anılarımla karalıyordum. Karşımda bana süzüle süzüle bakan 10 cilt karalanmış ajandam bakıyor azımsayamazdım bunu. Bunları yazdığım klavyenin her tuşuna ilk defa bir anlamla dokunuyorum,  ilk defa değerli geliyor üzerindeki tuşlar ve o tuşlara basan parmaklar. İyi ki yazılarımla, duygularımla hayatınıza dokunuyorum…

Ah! Ne çok kelam var… Yaşam ne çok şey sunuyor bize. Bir ömrün, ölüm hariç sunduğu her şeye eyvallah. Ölüm de bizler içim elbet ama rabbim zamansız acılar göstermesin kimseye… Yaşam dediğin kısa bir yol. Zorluklar, mücadele, güzellikler, sevinçler; iyi ki yaşadık denilen anlar, umutlar, heyecanlar; hayat gerçekten çok zorsun denilen yorucu zamanlar… Evet, bugün benim doğum günüm. Hayatımda yer almış insanların ne kadar önemli olduğunu bugün bir kere daha düşünüyorum. Annem ve Babam, ilkokul öğretmenim; can arkadaşlarım, kan bağından ötelerim, yoldaşım sevgili eşim; nazlı yavrucağım Arife Ececiğim, biricik kardeşim Serabım; okul arkadaşlarım, meslektaşlarım, mesai arkadaşlarım, en sevdiklerim, değerli okuyucularım hepinizle beraber ne güzel günler geçirmişiz İyi ki varsınız diyorum ve yolumuz kesişti.

Güzel günler, güzel olan her şey sevilenlerle paylaşılmalı. Hayaller, ortaklaştırılarak kurulmalı. Beraber gülüp beraber ağlamalı İnsan, ayrıca başka insanların gözünden de kendine bakabilmeli. Güzel günlere doğru hep beraber adım adım ilerliyoruz. Umutluyum. Geçmişte yaşanılan güzel günler için mutlu ve gelecekte olacaklar için heyecanlanıyorum. Benim tanımadığım ama benim için içten dualar eden herkese de çok teşekkür ediyorum. Ve daha sayamadığım iyi ya da kötü hatta nefretini damarlarımda gururla hissettiğim insan evladına benzeyenler velhasıl hayatımın bir köşesinden geçen insanlar ömrünüz uzun olsun bana çok şey kattınız sizlerden beslendim sizlere de teşekkürü borç bilirim.         

Bugün benim doğum günüm sevgili Dostlar,

Güneşin başka iklimleri aydınlatmaya, başka gönülleri ısıtmaya gittiği şu saatlerde, kâğıdı, kalemi elime alıp, sizinle dertleşmek, tarifsiz duygular ömrünüz uzun olsun iyi ki varsınız.

MUTLU YILLAR ASLI SENİ SEVİYORUM…