Türkiye’yi tehdit unsuru olarak ilan edebilmek için, olmadık senaryolar üretiyorlar. Yunanistan Başbakan Yardımcısı Teodoros Pangalos, 4 BİN GEMİNİZ VAR! Yunanistan’ın Türkiye’yi tehdit sayıp saymadığı sorusuna cevap verirken, ‘Ege kıyılarında Türkiye’nin 4 bin çıkarma gemisi var. Bunlar kimin için? İtalya’ya çıkarma için mi?’ diyen Pangalos şunları söyledi:

TBMM, Yunanistan’ın karasularını 6 milden 12 mile genişletmesi halinde bunu savaş sebebi sayacağını ilân etti. Türkiye’nin Uluslararası Deniz Hukuk Sözleşmesi’ni imzalamamış olması birşeyi değiştirmez. Uluslararası bir sözleşme belirli sayıda BM üyesi ülkelerce imzalanırsa herkes için geçerlidir. Kaldı ki Yunanistan hiçbir zaman karasularını genişletme gayreti içine girmemiştir.

Pangalos, güven ortamı yerleştikçe savunma harcamalarının da azalacağına inandığını belirtti. Yunanistan Başbakan Yardımcısı, Konferans’ın açılışında yaptığı konuşmada ise Atatürk-Venizelos dönemindeki yakınlaşma süreci için ‘O zamanlar kıta sahanlığı gibi, Kıbrıs gibi sorunlar yoktu. Ancak bugün de en mantıklısı işbirliği yapmaktır’ dedi. Türkiye’ye her gelişinde bu ülkenin kattettiği ilerlemeye bizzat şahit olduğunu, Türklerin ne denli Akdeniz insanı olduklarını bizzat tespit ettiğini belirten Pangalos, ‘Yunanistan’a gelen Türkler de Yunanlıların ne kadar Anadolulu olduklarını eminim tespit ediyorlar’ diye konuştu. Bilindiği gibi Ege’de adaların ve ana kara parçalarının KARASULARI 6 mildir. Yunan meclisi bu mesafeyi 12 mile çıkarmış ama Türkiye’nin uyarısı üzerine, uygulama şansı bulamamışlardır. Ege’de karasuları 12 mil olursa, Çanakkale’den İzmir’e gidebilmek için, Yunanistan’dan izin almamız gerekecek. 4 bin gemi ABD’nin bile yoktur. Yunanlı bakan, Türkiye’nin gemi sayısını bir hayli abartmıştır. Demek onların gözünde gücümüz bu?..