MALZEMELER:
1,5 kg hamsi
4 ad kuru soğan
5 ad domates
5-6 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağ
2 ad limon
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Hamsileri ayıklayın ve orta kılçığını çıkarın. Kara suyu çıkana kadar iyice yıkayın ve süzgeçe alarak sularının süzülmesini sağlayın.
Kuru soğanları piyazlık (yarım ay) doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyarak dilimleyin. Limonlarında kabuklarını soyun ve halka doğrayın.
Fırın tepsinizi yağlayın ve soğanları yerleştirin. Üzerine ayıklanmış balıkları, domatesleri, aralarına dilimlediğiniz sarımsakları ve üst kısımlarına da limon dilimlerini dizin. Tuzunu, karabiberini ve zeytinyağını verin. 1su bardağını gezdirin.
180 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dak. kadar pişirin.
Maydanozları ince doğrayın ve fırından çıkardığınız hamsi buğulamanın üzerine serperek balığınızı servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun...