MALZEMELER:
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı gül reçeli
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı gül suyu
1 paket krema (200 ml.)
4-5 damla gül suyu
1 su bardağı hindistan cevizi
toplu iğne başı kadar kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI:
Unu, nişastayı ve şekeri karıştırın. Sütü bir tencereye alın ve bu karışımı karıştırarak süte ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Ilınınca reçeli ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Ateşten indirdikten sonra tereyağını, gül suyunu ve gıda boyasını ilave ederek 5 dak. çırpın. Bir tepsiyi ıslatın ve 1/2 cm. kalınlığında düzgünce yerleştirin.
Bir gece buzdolabında bekletin. (buzdolabına koymadan önce üzeri çatlamaması için streç film ile üstünü kapatın)
Kremayı gül suyu ekleyerek koyulaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan lokumun üzerine bir mala ile kremayı sürün. 5 dak.daha buzdolabına koyun.(krema iyice sertleşsin)
5x10 cm.lik şeritler halinde kesin ve rulo kıvırın.
Hindistan cevizini bir tabağa yerleştirin ve ruloları hindistan cevizine bulayın.
Servis tabağına aldığınız lokumları-   
nız hazır..
Afiyet olsun...