Merhabalar sevgili dostlar,

2021in ilk haftasından hepinize sağlıklı bereketli günler diliyorum.

Türk Mutfağının hamur işleri denildiğin de ilk sıralar da yerini alan ''MANTI'',bir çok yöremiz de çeşitli şekiller de yapılsa da ,ilk akla gelen şehrimiz Kayseri'dir.Özellikle çok küçük şekilde kapatılması ile bilinir.

Günümüzde de Uluslar Arası Mutfak kültürlerinde ki ''MANTI''lar da ,özellikle tv programların da ilgi çeken tarifler arasına girdi.İtalyan Mutfağı denildiğinde de hamur işleri ilk sırada yerini alır.Özellikle makarna ve pizza denildiğinde hepimizin aklına İtalya gelir..Bir de patatesle yapılan mantıları var ki,şu sıralar bizim ülkemizde de revaçta..Bizler mantı denilince sarımsaklı yoğurt ile yemeyi severiz,onlar ise peyniri çok kullandıkları için,mantılarının içinde de peynir ön plan da olmakla birlikte,domates sos ile de çeşitlendiriyorlar.

Çok istek alan İtalyan Mantısı yani GNOCCHİ (Niyokki) gelin hep birlikte bu hafta sofralarımıza taşıyalım.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • 2 ad orta büyüklükte haşlanmış patates
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 - 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • (haşlanmış patateslerinizin kuru olması un miktarını azaltacak ve daha rahat hamur haline getirebileceksiniz.)
  • HAZIRLANIŞI:
  • Haşlanmış patatesleri iyice kurulayın ve rendeleyin.
  • Yumurta sarısı ve tuz ekleyin.
  • Unu azar azar ilave ederek hamur kıvamına getirin.
  • 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Patatesli hamurunuzu 4 parçaya ayırın ve bir parmak kalınlığında rulo yapın.
  • 2 şer cm uzunluğunda kesin ve çatalın üzerinde yuvarlayarak midye şekli verin.
  • Tencereye bol su alarak kaynatın (kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açın ve suyun ısısı biraz düşsün)
  • Hazırladığınız gnocchi'leri kaynayan suya bırakın.
  • Hamurlar suyun üzerine çıktığı zaman pişmiş demektir.Bir süzgeç kepçe ile tabağa alabilirsiniz.
  • Ve üzerine sosunu yerleştirerek ikram edebilirsiniz.
  • DOMATES SOS:
  • 3 ad domates rendesi
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Fesleğen
  • HAZIRLANIŞI:
  • Bir tavaya domates rendesini zeytinyağını sarımsak ve tuzu alarak kaynatın.
  • Tabağa alınan gnocchi'lerin üzerine gezdirin.
  • Fesleğen ilavesiyle ikram edin.
  • PEYNİR SOS:
  • 100 gr tereyağ
  • 100gr izmir tulum peyniri
  • HAZIRLANIŞI:
  • Tereyağını eritin.
  • Rendelediğiniz tulum peynirini tereyağın içine bırakın ve eritin.
  • Sıcak olarak tabağa aldığınız gnocchi'lerin üzerine gezdirin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..