Geride kalan Kurban Bayramınızı geçmiş de olsa kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde nicelerine ulaşmanızı diliyorum.

Efendim önceki hafta Danimarka’da yapılan Dünya Robotik Olimpiyatları’nda, (WRO) geleceğin beyinleri, üç küçük yavrumuz dünya ikinciliğine imza attı. İzmir’deki Türkiye finalleri sonrasında, ülkemizi temsil etme görevini üstlenen Kadıköy Bilsem İlkokul Robotik takımı ‘Kadro’, 32 ülkeden gelen 158 takım arasında WeDo kategorisinde adeta tarih yazdı ve ülke insanını gururlandırdı.

İbrahim Evren Özer ve Bekir Çelen’in hazırladığı Ada Aktoğu, Rüzgar Ertem ve Ada Ayşe Beğendi’den oluşan ekibimiz üç turdan oluşan şampiyonanın ikinci turunda ortaya koyduğu performansta, projesini 28 saniyede tamamlayarak bu alanda bir de dünya rekoruna imza attı.

Bu arada okurken dikkatinizi çekmiştir, bize bu onuru yaşatan üç minik yavrumuzdan birinin adı Ada Aktoğu. Yani, bendenizin tek evladından olma tek torunu. Bu nedenle duyduğum mutluluğun ne denli büyük olduğunu sanırım anlıyorsunuzdur.

Ülkemizin ve dünyanın geleceğinde etkin roller oynayacak olan çocuklarımızın başarılarının önemi ortada. İşte bu nedenle, hangi alanda olursa olsun onların önlerini açmak ve daha güzel ve yaşanabilir bir gelecek için her türlü desteği vermek görevlerimizden biri olmalıdır diye düşünüyor ve hepsini alınlarından öpüyor ve bir diğer konu başlığına geçmek istiyorum.

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Kadıköy’de gerçekleşen plaj voleybolu turnuvası kelimenin tam anlamıyla nefesleri kesti. Geçmişte sıklıkla düzenlenen ancak son yıllarda adeta unutulan bu organizasyon, yağan yağmurdan bile etkilenmedi.

Türk voleyboluna verdiği hizmetlerle bilinen sevgili Ahmet Şimşir’in organize ettiği ve sponsorluğunu Kadıköy Belediyesinin üstlendiği turnuvayı izlerken, birçok etkinliğinde birlikte olduğum rahmetli Hasan Uğur Epirden’i de sevgi ve saygıyla andım.

Özellikle Cumartesi günü Marmara’nın büyük bir bölümünü esir alan yoğun yağmur yağışı bile keyifli turnuvayı pek etkilemedi. Pazar günü yapılan finaller ve ödül töreniyle tamamlanan organizasyonun damağımızda kalan keyfini gelecek yıl da sürdürmek istediğimizi belirtiyorum.

Bu arada yeni başlayan Süper Lig Cemil Usta sezonunun da hayırlı olmasını diliyor, daha ilk haftadan sürpriz sonuçlara da bakarak, bu yıl hayli çetin bir lig maratonu yaşayacağımızın da altını çizmek istiyorum.

Hoşçakalın…