Merhabalar sevgili dostlar,
Kış aylarının sevilen sebzesi ''KARNABAHAR'', insan sağlığına faydaları ile şifalı besinler grubunda yerini almaktadır.
Düşük kalorili olması nedeniyle de zayıflamak isteyenlerin vazgeçilmez sebzesi olup, diğer yandan vitamin ve mineraller sebebiyle bağışıklık sistemini güçlü tutmaktadır.
Yüksek oranda A vitamini içermesi göz sağlığına, sinir sisteminde ki hücreleri yenilemesi stres ve depresyon riskini azaltmaya yaramaktadır.
Düzenli tüketilmesi halinde sindirimi düzenler ve vücuttan zararlı bakterilerin atılmasına yardımcı olur.
Daha bunun gibi bir çok konuda insan sağlığına faydaları bulunan ''KARNABAHAR'', kış aylarında kızartması, haşlaması, mücveri, çorbası ve kıymalı yemeği ile sıkça sofralarımız da yerini almaktadır.
Bugün sizler için hazırladığım tarif ise başlı başına öğün olarak yenebildiği gibi, et yemeklerinizin yanında da servis edebileceğiniz lezzetli ve pratik bir tarif..
Hepinize kolay gelsin.
• MALZEMELER:
• 1 ad orta büyüklükte karnabahar
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı (125ml) zeytinyağ
• 1 çay bardağı (125ml)un
• 2 ad yumurta
• Tuz
• Karabiber-Kırmızıbiber-Kuru nane
• ÜZERİNE:
• 100gr rendelenmiş kaşar peyniri
• HAZIRLANMASI:
• Karnabahar'ı küçük parçalara ayırın ve haşlayın.
• Süzgeçe alarak soğuk sudan geçirin ve suyunun iyice süzülmesini sağlayın.
• Sos için, bir kase içine yoğurt, zeytinyağ, yumurtalar, un, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
• Yuvarlak borcamı yağlayın.
• Haşlanan karnabaharları sosa bulayarak borcama dizin. (tek sıra olacak şekilde dizin)
• 180 derece de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
• Fırından çıkarın ve üzerine kaşar peyniri rendesini serptikten sonra tekrar fırına vererek peynirin kızarmasını sağlayın.
• Afiyet olsun.
• Sevgiyle..