Merhabalar sevgili dostlar,

Cupcake'ler ve Muffın'ler, ikisini birbirinden ayrı koyamasak da aslında cupcake'ler süslü mü süslü, muffın'ler ise kağıt kapları içerisinde birer küçük ekmek gibidirler. Daha yoğun, sıvı oranı ve şekeri daha az, birazcıkta şekilsizdir.

Gelgelelim cupcakeler öyle mi..Görüntüleri ile farklılık yarattığı gibi, üzerinde ki süslemeleri, yoğun şekerli olması, her türlü malzeme ile süslenmesi ile albenili olurlar.

Süslü püslü cupcake'ler AMERİKA, tatlı/ tuzlu çeşitleri ile muffın'ler ise öz be öz İngiliz kökenlidirler.

Her ikisinin hikayesi de aslında uzun olsa da kısaca sizlere anlatmak istedim.

Biz bugün süslü cupcakeler hazırlıyacağız. Bu hafta doğum günü kutlaması olanlara da yardımcı olalım. İnanın çocukların favorisi olan cupcake'ler her zaman ilk sırada sevilerek tüketilmekte..

Haydi buyrun hep birlikte hazırlıyalım.

• MALZEMELER:

• 24 ad orta boy karton kalıplar

• 5 ad yumurta

• 1 su bardağı toz şeker

• 1,5 su bardağı yoğurt

• 1 su bardağı sıvıyağ

• 1 su bardağı oda sıcaklığında su

• 2 kahve fincanı (1 su bar.) fındık

• 4,5 su bardağı un

• 1,5 paket kabartma tozu

• 2 yemek kaşığı kakao

• ÜST KREMASI:

• 24 ad için bu ölçünün 2 katı yapılmalıdır.

• 2 su bardağı süt

• 5 yemek kaşığı un + 5 yemek kaşığı nişasta

• 10 yemek kaşığı toz şeker

• 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu

• 1 paket krem şanti

• 1 küçük kutu (200gr) labne peynir

• 125 gr tereyağ

• HAZIRLANMASI:

• Yumurtaları beyazları ve sarıları olarak ayrı kaplara yerleştirin.

• Yumurta beyazlarını şekerin yarısı ile çırparak kar haline getirin ve bir kenara alın.

• Yumurta sarılarını kalan şeker ile çırpın,sıvıyağ,yoğurt ve suyu ilave ederek karıştırın.

• Kuru malzemeleri bir kasede güzelce karıştırın.Ve eleyin.

• yumurta sarıları ile olan karışıma kuru malzemeleri ekleyin ve karıştırın.

• Fındık kırıklarını ekleyin.

• Çrptığınız yumurta beyazlarını hamura üç sefer de ekleyerek karıştırın.

• Yumurtaların sönmemesi için bu işlemi bir spatula ile yapmalısınız.

• Hamurumuz hazırsa şimdi tepsiye dizdiğiniz karton kaplara hamuru paylaştırın.

• 175 drece de ısıtılmış fırında takribi 20-25 dakika pişirin.

• Fırınlar değişkenlik göstereceği için kürdan kontrolü yapınız.

• Şimdi gelelim üzerine hazırlayacağımız kremasına.

• Sütü portakal kabukları ile ısıtın.

• Un ,nişasta ve şekeri bir kasede karıştırın.

• Ilık hale gelen süte karıştırarak ve azar azar ekleyerek pişirin.

• Devamlı karıştırarak pürüzsüz bir kıvamda pişirin.

• Koyu kıvama gelen kremayı ateşten indirin ve tereyağ ekleyerek çırpın.

• Labne peynirini ekleyin, karıştırın.

• Ve krem şantiyi toz halinde ekleyerek 5 dakika mikserle çırpın ve üzerini strech'le kapatarak kabuk tutmasını önleyin ve soğutun.

• Arzu ederseniz kremanıza gıda boyaları ile farklı renkler verebilirsiniz.

• Cupcakeleriniz tamamen soğuduktan sonra, krema torbasına aldığınız kremanızı cupcakelerin üzerin de çeşitli duy'lar yardımıyla şekiller verebilirsiniz.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.