Herkese sevgiler,

Türk Mutfağında geleneksel yöre yemekleri içinde hemen baş köşeye oturan  ''LAHMACUN''bugün sizlere de konuk oldu.

Hemen hepimizin severek yediği lahmacun,ince açılmış hamurun üzerine kıyma,soğan,sarımsak,maydanoz ve çeşitli baharatlar sürülerek taş fırınlar da pişirilen bir yiyecektir.

İsmi Arapça da etli ekmek anlamına gelen ''LAHM Bİ AJİN'' den gelmektedir.

Güney illerimiz de daha çok tüketilen ve yörelere göre malzemesinde bazı değişiklikler yapılarak pişirilir.

Kimine göre bir yemek,kimine göre de ara da atıştırmalık olarak görülse de işin ehli kişilerin hazırladığı lahmacunlar hepimiz tarafından sevilerek tüketilir.

Bizim bu gün ev ortamında rahatlıkla yapabileceğimiz Mersin tarsus yöresinde ''KUŞGÖZÜ'' denilen fındık lahmacun olacaktır.

Haydi buyrun tarifimize..

MALZEMELER:

Bu ölçülerden 20 adet lahmacun çıkmaktadır.

1 paket kuru maya

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı toz şeker

3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

HAMURUN YAPILIŞI:

Unu bir kaseye eleyerek yerleştirin.

Mayayı ,şekeri ve tuzu ilave ederek karıştırın.

Yavaş yavaş suyunu vererek ele yapışmayan bir hamur elde edin.

(Unu 2,5 su bardağı olarak ekleyin.1/2 su bardağı unu hamuru açarken kullanın)

Hamurun üzerini örterek 1 saat dinlendirin.

İÇ HARCI:

250 gr.dana kıyma

1 adet kuru soğan

1 adet kapya biber

1 adet domates

2 adet kurutulmuş acı biber

maydanoz

tuz

YAPILIŞI:

Soğan,kapya biber,kuru biber ve domatesi rondodan geçirin ve suyunu sıkın.

Kıyma,tuz ve ince kıyılmış maydanozlarla karıştırın.

Hamuru 20 bezeye ayırın ve yuvarlayın.

Her bie bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Hamurların üzerine kıymalı iç harcından bolca yerleştirin.

185 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.

Çıtır çıtır lezzetli fındık lahmacunlarınız ikrama hazır.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..