300gr orta yağlı dana kıyma
2 ad.kuru soğan
1 büyük domates rendesi
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
10-12 dal ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 yemek kaşığı pirinç
4 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 yemek kaşığı tereyağ
250-300 gr kadar asma yaprağı
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Asma yapraklarını 15 dakika kaynar suda bekletin ve soğuk su ile yıkayıp süzdürün.
Kuru soğanları küçük doğrayın.Kıymayı ekleyip karıştırın.
Sonra sırasıyla pirinci,domates rendesini,salçaları,ince doğranmış maydanozu,naneyi,karabiberini,tuzunu ve yağları ilave ederek iyice karıştırın.Çok sıkı bir harç oldu ise bir avuç su ekleyerek biraz yumuşatın.
Küçük boy asma yapraklarınızın içine kıyma harcından yerleştirerek küçük ve tombik sarmalar yapın.
Tencerenize sarmaları yerleştirin.Ve dolmaların üzerlerini bir tabak ile kapatın.
2 su bardağı su ilavesiyle kısık ateşte pişirin.1/2 saat pişmesi yeterli olacaktır.
Servis tabağına aldığınız dolmalarınız yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun.
