Merhabalar,

Ülkemiz de sık tüketilen ''PAZI'',diyabetten hemeroide kadar pek çok sağlık sorununa karşı vücudu koruyarak,salata ve yemek olarak tüketilebiliyor.

A-C-K vitaminleri ve Folik asit bakımından zengindir.

Pazı,sindirimi kolay ve besin değeri yüksek olması bakımından ,salatası,kavurması ve birçok farklı yemek çeşidi ile sağlığımız için önemli faydalar sağlamaktadır.

Önemli miktar da kalsiyum,magnezyum ve K vitamini içerdiği için kemik sağlığında,birçok yeşil yapraklı sebzeler gibi antioksidan özelliği olmasıyla kansere karşı koruyucu,yüksek miktar da beta karoten içerdiği için göz sağlığında faydaları olan ''PAZI'',Ocak ve Şubat aylarında tüketilmesi gereken bir sebzedir.

Gelin bugün enfes bir pazı dolması hazırlıyalım.

Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 350 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 ad büyük kuru soğan
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • Maydanoz + dereotu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz +Karabiber + Nane
  • 3 bağ pazı
  • PİŞİRİRKEN:
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 ad sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kasesi su
  • YAPILIŞI:
  • Büyükçe bir tencere de su kaynatın.
  • Pazıların sap kısımlaeını keserek,yapraklarını kaynayan suya atın ve hemen çıkararak soğuk sudan geçirin.
  • Pazı yapraklarının tam ortasında bulunan büyük damar kısmını sivri uçlu bir bıçak yardımıyla alarak tamamen inceltin.
  • İç malzemesi için ,kıymayı bir kaseye alın.
  • kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayarak ekleyin.
  • Maydanoz ve dereotlarını ince kıyarak ekleyin.
  • Salçaları,yıkanmış pirinci,zeytinyağını,tuz ve baharatları ilave ederek karıştırın.
  • Pazı yapraklarının büyük olanları ortadan ikiye keserek küçültün.
  • Ve bütün yaprakları iç malzemesini koyarak küçük ve tombik dolmalar olacak şekilde sarın.
  • Dolmalarınızı tencereye dizin.
  • Üzeri için,sarımsakları rendeleyin,salça ve su ile bir kasede karıştırın.
  • Dolmaların üzerine gezdirin ve tereyağ parçaları yerleştirin.
  • Üzerlerine bir tabak kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İstanbul Fatura Basımı

avukat kartvizit

evden eve nakliyat

ofis taşımacılığı