Merhabalar sevgili dostlar,

Yaz ayının belki de en sevilen ve çeşiti itibariyle sıkça tüketilen sebzesi ''PATLICAN''..Sanırım sevmeyeni yok gibidir.Halk arasında pek faydalı değil diye yalnış bir inanış konuşulsa da aslında güçlü bir antioksidandır.A-C-K ve B6 vitaminleri ile magnezyum,fosfor,bakır,diyet lifi,folik asit,potasyum ve manganez içerirken,neredeyse hiç kolesterol veya doymuş yağ içermeyen bir sebzedir.

Zararına gelirsek de sadece çiğ tüketilmemesi tavsiye olunur ki zaten patlıcan'ı da çiğ olarak kimse tüketmez.

Kızartmasından,zeytinyağlısına,böreğinden,karnıyarığına ,salatasına ve hatta reçeline kadar her türlü kullandığımız bu lezzetli sebze ile bugün enfes bir patlıcan yemeği hazırlıyalım.

Haydi buyrun ,hepinize şimdiden kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 750 gr Dana Kuşbaşı
  • 1 ad kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • Tuz & Karabiber
  • 2 su bardağı su
  • --------------------------
  • 5 ad kemer patlıcan
  • 2 ad domates
  • 5 ad sivri biber
  • 2 kahve fincanı zeytinyağ ve az tuz
  • HAZIRLANMASI:
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve yüksek ateşte kızdırın.
  • Etleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Etler tamamen suyunu çekip yağına kalınca,küçük doğradığınız kuru soğanı ve halka kesilmiş sarımsakları ekleyin ve birlikte 5 dakika daha kavurun.
  • Domates püresi,tuz ve karabiberini ekleyin.
  • Suyunu verin ve kapağını kapatarak takribi 25 dakika pişirin.
  • Patlıcanları alacalı soyun ve 1 parmak kalınlığında verev dilimleyin.
  • Tuzlu su içinde 15 dakika bekletin.
  • Patlıcanların suyunu süzün ve kurulayın.
  • Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağ sürün ve döküm tavada arkalı önlü köz kıvamına getirin.
  • Yayvan bir tencereye bir kat patlıcan bir kat et olarak yerleştirin.
  • Yan kısımlarına domates dilimlerini ve sivri biberleri yerleştirin.
  • Etinizin suyuna 1/2 su bardağı daha su ekledikten sonra tencereye ilave edin.
  • Yemeğin üzerine bir tabak kapatın ve orta/ kısık ateşte 35 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...