
MALZEMELER:
550-600 gr.kuşbaşı kuzu eti
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 ad orta boy kuru soğan
2,5 su bardağı baldo pirinç + 5 yemek kaşığı zeytinyağ
4 yemek kaşığı badem içi (kabuğu soyulmuş)
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 ad.büyük boy küp doğranmış havuç
10-12 ad milföy hamuru (kullanacağınız kalıba göre)
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Kuzu etini zeytinyağ ile birlikte bir tencereye alın ve kavurmaya başlayın.Önce suyunu bıraksın ve tekrar suyunu çekip yağına kalsın.Bu aşamada kuru soğanı küçük doğrayın ve etlere ekleyin.Soğanla birlikte de kavurmaya devam edin.Soğanlar yumuşayınca 1 çay bardağı su ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.Yumuşayan etlere tuzunu ve karabiberini ilave ederek karıştırın.
Diğer tarafta pilav tencerenize 5 yem.kaş.zeytinyağını alın ve küp doğranmış havuçları kavurmaya başlayın.Bademlerin 2 kaşığını,fıstıkları ilave ederek fıstıklar renk değiştirene kadar kavurun.Pirinci yıkayın 15 dak. suda bekletin.Kavrulan fıstıklara pirinci,üzümleri,tuzu,karabiberi ekleyin.Tuz ve karabiber ayarını iyi ayarlayın çünkü etlere de eklediğiniz için fazla kaçmasın.Harmanladığınız pirinçlere etleri ekleyin ve 3,5 su bardağı su ilavesiyle kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.
Uzun yada yuvarlak kek kalıbını tereyağ ile iyice ve bolca yağlayın.
Milföy hamurlarının üçünü birleştirin hafif açın ve şeritler halinde kesin.Kalıbınızın büyüklüğüne göre şeritlerin boylarını ayarlayın.
Kalıba şeritleri aralarına badem yerleştirecek şekilde dizin ve kalıba bastırın.Ilınan pilavı içine boşaltın.Üst kısmını da milföy şeritleri ile kapatın.180 derece de ısıttığınız fırın da hamurlar pembe renk alana kadar kızartın.
Ilınınca servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.