Merhabalar sevgili Önce Vatan Gazetesi okurları,

Bugün Meksika Mutfağının sevilen ve sık tüketilen, bizim damak tadımıza da uygun bir yemeğini hep birlikte hazırlıyalım.

Öncesinde isterseniz şöyle bir tarihine uzanalım.

Meksika kökenli ''ENCHİLADA''nın bilinen ilk yazılı kullanımı, 1831'de anonim olarak basılan ilk Meksika yemek kitabı ''El Cocinero Mexicono'daydı.

Ancak çeşitli malzemelerle doldurulan totilla'nın rulo sarılmasıyla oluşan yemeğin geçmişi, Aztek'lere yahut Maya'lara kadar uzanmakta..

Sonrasın da, diğer bazı Meksika yemekleri gibi Amerika Birleşik Devletlerin de yaygınlaşmaya başladı. Amerika da ise ilk yazılı kullanımı 1885 de gerçekleştirilmiştir.

Bizim yöresel mutfaklarımız da acılı yemekleri sevenler için de ve dürüm yemeklerine olan aşinalığımız bu yemeği tüketmemizi kolaylaştırdı.

Evlerimiz de kolayca hazırlıyacağımız bu lezzeti gelin bu hafta yemek listemize alalım.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

TORTİLLA EKMEĞİ:

• 10 ad için

• 1 su bardağı buğday unu + 1 su bardağı mısır unu

• 1 çay kaşığı kabartma tozu

• 1 çay kaşığı tuz

• 1/2 su bardağı tereyağ

• 1/2 su bardağı ılık su

HAZIRLANMASI:

• Unları, tuzu, kabartma tozunu bir kaseye alın ve tereyağ ile karıştırın.

• Azar azar su ilavesi ile sert bir hamur yoğurun.

• Hamurunuzu 1/2 cm kalınlığında açarak tatlı tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar olarak kesin.

• Teflon tavada arkalı önlü pişirin.

İÇ MALZEMESİ:

• 3 ad tavuk göğüs eti

• 4 yemek kaşığı zeytinyağ

• 125 gr kaşar peyniri rendesi

• Tuz

• Karabiber,Kekik

HAZIRLANIŞI:

• Tavuk etlerini zeytinyağ, tuz, karabiber ve kekik ile karıştırın.

• İnce dilimler halinde doğrayın.

• Gril yada döküm tavada pişirin.

• Tortilla ekmeğinin içine yerleştirin.

• Kaşar peyniri rendesinin yarısını hepsine eşit bölüştürün.

ENCHİLADA SOS

• 9 yemek kaşığı su

• 2 yemek kaşığı domates salçası

• 1 yemek kaşığı toz şeker

• 1 çay kaşığı kırmızı biber

• 3 diş sarımsak rendesi

• 1 çay kaşığı kimyon

• 1 ad küçük kuru soğan rendesi

HAZIRLANMASI:

• Bütün malzemeleri bir kaseye alarak pişirin.

• Kaynamaya başlayınca ateşten indirin.

HAZIR HALE GETİRME:

• Tortilla ekmeklerinin üzerine yerleştirdiğiniz tavuk malzemesinin üzerine ''ENCHİLADA'' sosdan biraz gezdirin ve rulo sararak tepsiye yerleştirin.

• Kalan sosu gezdirin ve ayırdığınız kaşar peyniri rendesi serpin.

• 185 derece de ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirin.

• Tek porsiyon olarak hazırladığınız yemeğiniz hem lezzeti hem servis kolaylığı ile sizleri memnun edecektir.

• Hepinize afiyet olsun.

• Sevgiyle...