MALZEMELER
5 ad hazır yufka
300 gr dana kıyma +1 ad kuru soğan+1 yem. kaş. sıvıyağ+tuz
500 gr ıspanak+1 ad kuru soğan+1 yem, kaş, sıvıyağ+tuz
3 ad havuş+1 ad kuru soğan+1 yem. kaş, sıvıyağ+tuz
250 gr beyaz peynir+maydanoz
SOSU İÇİN:
3 ad yumurta
50 gr tereyağ
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Öncelikle içine yerleştireceğimiz malzemeleri hazırlamaya başlayalım.
Yan yana sıraladığım gibi 3 ayrı tavaya soğanları küçük doğrayın ve sıvıyağ ile kavurmaya başlayın.
Bir tavaya kıymayı, bir tavaya yıkayıp doğradığınız ıspanağı ve son tavaya da rendelenmiş havucu alarak 8-10 dakika arası kavurun.
Diğer bir kase içerisinde de beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozo karıştırarak hazırlayın. Dört ayrı tat hazır.. şimdi hepsini birleştirelim.
Yufkaların aralarına süreceğimiz sos için tereyağını eritin. Zeytinyağ, süt ve yumurtaları ekleyerek çırpın. Bu sostan bir kepçe üzerine sürmek için ayırın.
Yufkanın tekini tezgahınıza serin ve sosu her yanına gelecek şekilde gezdirin. Alt kısımdan 4 parmak eninde içe katlayın. Bu kalın kısma kıymayı yerleştirin. Önce yan kısımlarını içe doğru kapatın. Alt kısımdan başlayarak rulo kıvırın.
Bu şekilde diğer iç malzemelerini de sararak 4 adet rulo elde edin.
Son kalan yufkayı tezgaha serin,ara sosu gezdirin. Yaptığınız 4 rulonun 2 si alta 2 si üste gelecek şekilde tam ortaya yerleştirin. Önce yan kısımları içe kapatın. Alt kısımdan rulo yaparak yuvarlayın. Ayırdığınız ara sosu üzerine sürün. İsterseniz üzerine çörek otu serperek 180 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (takribi 30 dak.)
Afiyet olsun..