MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında margarin
4 yemek kaşığı (dolu) pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
4,5 su bardağı un
1 dolu tatlı kaşığı kakao

ARALARINA :
Yumurta beyazı

YAPILIŞI:
Yoğurma kabınıza margarin ve pudra şekerini alarak krema halini alana kadar karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyin.
Un, vanilya, kabartma tozunu karıştırarak eleyin.
Ve unlu karışımı yoğurarak ilave edin. Pürüzsüz yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru iki eşit parçaya bölün ve bir tanesine kakaoyu ekleyerek tekrar yoğurun.
Hamurları 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
Her bir hamuru ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde, merdane ile açın. (iki streç arasında açarsanız daha kolay olacaktır.)
Beyaz hamurun üzerine yumurta beyazı sürün ve kakaolu hamuru üzerine yerleştirin ve hafifçe bastırın.Tam bir dikdörtgen olması için kenarları bıçak ile keserek düzeltin. (yanlardan çıkan hamurları halka şekli vererek pişirebilirsiniz)
Dikdörtgen hamurunuzu 9 şerit halinde çubuklar halinde kesin.
Üç şeridi aralarına yumurta beyazı sürerek birleştirin. Diğer üç şeridi birleştirerek diğerinin üzerine yerleştirin. Aralarının yapışması için yumurta beyazı sürmeyi unutmayın. Kalan üç şerit hamuru da en üste yerleştirerek yapımı bitirin. 3 x 3 olan hamuru streçle kapatarak buzdolabında dinlendirin. Daha sonra birer parmak kalınlığında kare dilimler halinde keserek ,yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
175 derece de ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Pişme süresi uzarsa sert bir kurabiye olacaktır. Süreye dikkat edin.
Çay ve kahve ikramlarınızın yanında servis yapacağınız ve uzun süre saklama imkanı olan kurabiyeleriniz yada bisküvilerinizi çok beğeneceksiniz.
Sevgiyle kalın...
Afiyet olsun..