Merhabalar sevgili dostlar,

KURABİYELER, mutfaklarımız da neredeyse olmazsa olmazı denecek kadar sevilen, çay saati, kahve saati, çocukların okuldan geliş saati yani anlıyacağınız günün her saati atıştıracağımız yada ani gelen misafire hemen ikram edebileceğimiz yiyeceklerdendir. Günümüz de bir çok tarifi ile çeşit çeşit şekilleri ile de yapabileceğimiz az malzeme bol lezzet ikramlıklardır.

Bugün ki kurabiyemizin geçmişine kısaca bakacak olursak, ''short bread'' hamurundan yapılan bir çeşit kurabiye yada bisküvidir.

Yapımında ki en önemli özelliği ise en yüksek kalite de tereyağ kullanılmasıdır.

KURABİYELER, diye bakıldığında, 7. yüzyılda İran'da, şeker kullanılmasından kısa süre sonra ortaya çıkmıştır. Osmanlı Mutfağına girmesi ise 15. yüzyıl olarak bilinmektedir.

Tarihte ki ilk kurabiyeler ise fırın ısısını ölçmek için, hazırlanan pasta hamurlarının, yani küçük pasta anlamına gelen ''koekje''nin, fırına verilmesi ve ilginç bir tesadüf sonucu da bugün bildiğimiz ''cookies''in doğumuna vesile olmuştur.

O günlerden günümüze ise bir çok farklı malzeme ilavesiyle de damak zevklerine göre hitap eden çeşitleri bulunmaktadır.

Biz gelelim bugünün tarifine.. Çok beğeneceğinizi umuduğum bir tarifdir.. Hem görüntüsü hem lezzeti açısından yemek defterlerinizin bir köşesin de bulunsun..

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 250 gr tereyağ

• 4 yemek kaşığı pudra şekeri

• 2 ad yumurta sarısı

• 1 paket vanilya

• 1 çay kaşığı kabartma tozu

• 4,5 su bardağı un

• 1 tatlı kaşığı dolusu kakao

HAZIRLANIŞI:

• Tereyağ ve pudra şekerini krema kıvamı alana kadar çırpın.

• Yumurta sarılarını ekleyin, karıştırın.

• Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.

• Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.

• Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve bir parçasına kakao ilave ederek tekrar yoğurun.

• Hamurları strech ile sarın ve buzdolabında 1/2 saat bekletin.

• Dinlenen hamurları strech arasında dikdörtgen olacak şekilde ve 1,5 cm kalınlığında açın.

• Küp çubuklar haline kesin, enleri de 1,5 cm olacak şekilde..

• Ayırdığınız yumurta beyazlarını çırpın ve kenara alın.

• Bir sade bir kakaolu olacak şekilde, aralarına yumurta beyazı sürerek yapıştırın.

• İlk katı hazırladıktan sonra üst kata da aynı şekilde ama sadenin üzerine kakaolu gelecek şekilde yerleştirin.

• Üç kat olarak çubukları dizin.

• Hazırladığınız dikdörtgen küpünü strech ile kapatın ve buzdolabında 1/2 saat sertleşmesi için bekletin.

• Sertleşen hamur daha rahat dilimlemenizi sağlayacaktır.

• Hamurunuzu keskin bir bıçakla ve bastırmadan (şekli bozulmadan) kare şekiller olarak dilimleyin.

• Yağlı kağıt serili fırın tepsinize yerleştirin.

• 175 derece de ısıtılmış fırında 10-12 dakika (renkleri fazla dönmeden)pişirin.

• Fırından çıkarın ve üzerlerine bir mutfak havlusu örterek soğutun.

• Nefis lezzetleri ile sable bisküviler çayınızın yada kahvenizin yanında sizlere eşlik etmeye hazır.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..