2020 yılı insanlık için hayatımızı çok derinden sarsan gelişmelerin yaşandığı bir yıl olarak kayıtlara geçmeye başladı. Depremlerden, bölgesel çatışmalara, ardı arkası kesilmeyen şehit haberlerine ve neredeyse dünyanın büyük bir kısmını etkisi altına alan salgına kadar üç aydır çok önemli gelişmeler yaşandı, yaşanıyor. Hele bu sonuncusu toptan hepimize birden merhaba dünyalı dedi. 

Peki, neredeyse hepimizi etkisi altına alan, ve korku salan CoronaVirüsü, dedikleri gibi milyonların ölümüne sebep olabilecek boyutta hızlı yayılan ve tedavisi olmayan bir salgın ve bulaşıcı hastalık mı? Yoksa Çin ekonomisine yönelik yapılan kontrollü bir saldırı mı? 

Peki Virüs  The Economist dergisinde önceden haber verilmiş desem! 

 O halde detaylarıyla okumaya kumaya devam edelim lütfen. 

The Economist dergisi dünyada özellikle karanlık odakların, Siyonist para babalarının güdümünde dünya siyasetini yönlendirmeye çalışan bir basın kuruluşudur. Aslında bir basın kuruluşu da dememek lazım. Bu dergi adeta bir düşünce kuruluşu gibi çalışarak dünyaya kendi düşünceleri doğrultusunda yön vermeye çalışır.  Bunu da ekonomi ve finans ile yapmaya çalışır. 

Bunun en somut göstergesi de, her yılın ilk ayında yayınladığı kapaklarıdır. Bu kapaklar içinde birçok gizemi barındırır ve o yıl çıkacak olaylarla ilgili de öngörüleri içerir. Olabilecek olaylarla ilgili ipuçları verir. Dünya üzerinde ülkelerin neleri yaşayacağı ile ilgili insanları yönlendirme çalışmasıdır. Dergi kapağı semboller ve subliminal mesajlarla doludur. Bu derginin en büyük özelliği derginin finansörleri olan Rotschild ailesi! Bu ailenin Dünya düzeninde savaşların çıkmasından tutun ülke ekonomilerinin sil baştan düzenlenmesine kadar ne kadar etkin olduğundan bahsetmeye gerek yok.  

Şimdi gelelim 2020 kapağı ile ilgili düşüncelere. Kapak çeşitli basın yayın kuruluşlarında değerlendirildi. 

Uzmanlarca çözülmüş ve yorumlanmış olan notları sizler için derledim. 

Dergi kapağına ilk baktığımızda bir göz keskinlik testi tasarımı görüyoruz, tabi bu bir gönderme, en önemli kısım alt kısımdır. Orada okumakta zorlandığımız ve ayırt etmemiz çok önemli olduğu için uzağı görememek yani geleceği görememen fark edememek gibisinden bir gönderme mevcut. 

Dergi adeta "Siz ancak bizim size gösterdiklerimiz kadarını göörebilirsiniz" der gibi. 

Dergi kapağının en üstünde büyük punto ile "THE WORLD IN 2020" yazıyor. yani 2020 yılında Dünya. Olacaklar başlatılıyor anlatılmaya ancak 2020 yılının ilk 20'si kırmızı ikinci 20'si yeşil ile yazılmış.

Bu detayın 1. yorumu: 2020 yılının ilk yarısının kırmızı renginden sebep zor ve çetrefilli, ikinci yarısının ise kolay geçeceği görüşü. 

2. yorumu: İran bayrağını sembolize etmesi 2020 yılında İran'ı sivri çıkışlarıyla daha çok siyaset sahnesinde göreceğiz. 

3.yorumu: Salgın hastalık! Renk körü insanlar kırmızı ve yeşil renklerini sarı renkte göörürler. Sarı ise renk sembolizminde "hastalık" anlamına gelir. Hani şu gemilerde karantinayı gerektiren salgın bir hastalık olduğunda sarı renkli bayrağın çekilmesi örneğindeki gibi! Ve ne yazık ki bu salgını tüm dünya acı blançolarla yaşadı, yaşamaya devam ediyor. Adı ise Corona! 

2020 sayısından hemen sonra "TRUMP"geliyor. Tramp biliyoruz ki Rotschild ailesinin başını çektiği küresel sermayeyi elinde tutan elit gruba karşı bir zafer kazanarak Amerika başkanı oldu ve Pentegon merkezli Amerika derin devletini arkasına alarak bu zaferini sürdürmeye devam ediyor. Ancak 2020 Kasım ayında Amerika da yeni bir seçim yaşanacak. Bakalım bu 2 güç çekişmesinde başkanlık koltuğuna kim oturacak?

Tarmp'dan sonra "BREXIT" geliyor. Malumunuz İngiltere 2016'da aldığı bir karar ile Avrupa Birliğinden ayrılma kararı almış ve bir sansasyon vuku bulmuştu. Brexıt bu sürece verilen isim ve öyle görünüyor ki bu karara bu yıl içinde bir nokta koyulacak ve Britanya bu yıl birliktelikten çıkacak ve artık Almanya büyük güç olacak. 

Sonra "Al" geliyor, yani Artificialintelligence: anlamı Yapay Zeka. Bu yıl yapay zeka ile ilgili çalışmalar görülüyor ki önemini çok daha fazla arttıracak. Ancak insanlık bu gelişmeler karşısında kral mı olacak vezir mi? 

"Tokyo" geliyor Yapay Zekanın hemen ardından. Tokyo 2020 yaz olimpiyatlarının gerçekleşeceği şehir. Bu olimpiyatların özelliği ilk kez 5G teknolojisinin kullanılacak olması. Nitekim sloganları da "Geleceği keşfet"! 

Hemen sonra "Mars" geliyor. Mars deyince ilk akla gelen ElonMÖusk ve 2030 yılında Mars'ta bir şehir kurma planı. Ancak Mars aynı zamanda Roma ve Yunan mitolojisinde Savaş ve Kızgınlık Tanrıları anlamına geliyor. Ki bu yılın oldukça zor geçeceği haberi veriliyor gibi. 

Ardından "CLIMATE" yani su baskını, orman yangınları, göç, kuraklık, mülteci meselelerinin merkezi olan iklim geliyor. Bunları çoğuna şahit olmaya başladık bile. 

Ve sonra "XL" geliyor. Yani Çin başkanı XL JINPING. Kendisi "Çin rüyasını gerçekleştireceğim" derken halkını kandırmıyordu ki bugün ekonomik güçlerini ve Amerika'ya kafa tutmasını görünce bunu daha iyi anlıyoruz. Bu minvalde Çin, 2020'den sonra Dünyanın en büyük ekonomisi olacak. 

'RECESSION' yani ekonomik durgunluk. Hemen sonra gelen kelime, Küresel anlamda yaşanacak ekonomik bir kriz bu yıl başlayacak. Bunun anlamını düşünmeye bile gerek yok. Çin menşeli Korona Çin'e ciddi zararlar getirdi bile. 

Sonra " MODİ" geliyor, hani şu Hindistan başkanı Narendra Modi. Kendisi göreve geldiğinde aşırı sağcı ve Hindu milliyetçisi olduğundan Pakşstan ile zaten pamuk ipliğine bağlı olan ilişkileri hepten koptu ve bu yıl her iki ülke arasında bir savaş bekleniyor. 

Ardından "EXPO" geliyor. Bu yıl Dubai'de gerçekleşecek olan Expo, ileri teknolojiye dair her şeye ev sahipliği yapacak.

Hemen altında "SDGS" yani, Sürdürülebilir Gelişmeye İlişkin Global Hedefler var. Bu yıl eğitim, toplum, sağlık, enerji, ekonomi alanlarında bu gelişmeleri yakından gözlemleyeceğiz. 

Ve sonra "BOND" geliyor. Yani 'Ölmek için zaman yok' filmi. Bu filmin neden özellikle kapakta adı geçiyor? Çünkü bu film büyük değişim ve teknolojik tehlike temalarını işliyor ve başrolda İngiliz bir ajan ve İngiliz teşkilatına yapılan atıflar var. Bakalım bu filmde hangi mesajları okuyacağız? 

Bu yıl Beethoven yılı olması sebebiyle "BEETHOVEN'i görüyoruz peşi sıra. Hemen ardından ise kırmızı harflerle yazılmış ' VISION' yani Zihinsel Algılama anlamındaki 'VİZYON' kelimesi var. 

Avrupa'nın bu yıl belki Brexit süreci belki de bambaşka bir olay yüzünden kanlı bir sürece gireceği tahmin ediliyor. 

Ardından az bilinen Enfeksiyon ve Bakterilerden Kurtuluş Hareketi anlamındakı "SBİO" kIsaltmasını görüyoruz. Bu hareketin araştırıldığı bir konu da buzulların erimesi ile ortaya çıkacak virüsler.  

Sonra "BİODIVERSITY" yani Biyo Çeşitlilik geliyor. Yeni melez türlerin oluşturulmaya çalışılması, doğal felaketler, Güneş'in gittikçe ısıtmaya başlaması bu yıl daha bir önem kazanacak. 

Aerdından "RAT" geliyor. Yani  FARE. Veba hastalığı denildiğinde bu salgını yayan farelere öözellikle bir atıf var.

Bir de 2020 yılı Çin'de Fare yılı!

Sonra "NPT" geliyor. Yani Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşöası. Hani şu İsrail, Pakistan, Güney Sudan ve Hindistan'ın imzalamadığı ve Kuzey Kore'nin ise çekildiği anlaşma! 2020'de bu konu gündemde sert fırtınalar estirecek gibi. Çünkü hemen ardından "WAR" yani SAVAŞ kelimesi geliyor. 

Hemen sonra 'REN' geliyor. Yani Huawei firması Ceo'su ve kurucusu Ren Zhengfel. Huawei firması 2018'de Apple şirketini geride bırakmış bir firma ve Dünyadaki 2. en büyük telefon üretici firması. Ancak burada dikkat edilmesi gereken Ren'in 'cloud' yani bütün öözel bilgilerimizin yer aldığı ve depolandığı 'bulut sistemi' ile ilgili yaptığı çalışmalar. Buna dikkat çekilmek istenmiş olabilir. 

Hemen ardından bu yıl ölümünün 500. yılı olan ünlü ressam ve mimar "RAPHAEL" geliyor. 

Sonrasında ise Kırım Savaşında İngiliz askerlerini İstanbul'da tedavi eden ünlü hemşire ' NIGHTINGALE' ismini görüyoruz. 2020 yılı aynı zamanda Hemşireler Yılı. 

Ve son kelime ki özellikle sona bırakılmış gibi: "RUSSAIA" Rusya ile geçmişte yaşadığımız Osmanlı-Kırım Savaşı ve o Kırım Svaşında etkin rol oynayan Nıghtıngale art arda. Tesadüf değil gibi. Bakalım Rusya ile ilgili ne sürprizler çıkacak? 

Tüm bu şifrelere farklı yorumlar yapılsada ben günümüze  en yakın olanları sizler için derledim. 

Bu konu hakkında ki düşüncelerimi kısaca özetleyerek yazımı noktalıyorum. 

Üst akıllar, yeni dünya kurma hayalinde olanla paranın gücüyle insanlığı esir alan Şetansımsı varlıklar'ın yapıp yapacakları sadece Allah'ın izin verdiği kadardır. 

Peygamber efendimiz (sav)  şöyle buyurdu. 'Yüce Allah zalime mühlet verir. ( Cezasını hemen vermez. Bir müddet için erteler.) Ama gazabını indirmeye hükmettiğinde ise o kişiyi hiç kimse kurtaramaz. (Buhari Müslim, ibn Mace)