Merhabalar,

Bugün özellikle çocukların çok sevdiği hindistan cevizi ve çikolatanın nefis uyumu olan cocostar mini pastalarını sizler için deneyip yazmak istedim.

Sabah kahvelerinin yanında yada çay ikramlarında kolay servisi ve ağızda dağılan lezzetiyle bu tarifi çok sık hazırlayacağınızı sanıyorum.

Büyüklüklerini istediğiniz ölçülerde yapabilir kolaylık olsun isterseniz de silikon kalıplara bastırarak şekil verebilirsiniz.Ama en kolayı bir tepsiye bastırarak yerleştirmek ve küçük dikdörtgenler halinde keserek çikolata ile kaplamak..

Şimdi bu güzel tarifi malzemelerden başlayarak yapımı yazmaya başlayalım..

Herkese kolaylıklar diliyorum..

  • MALZEMELER:
  • 3 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı süt tozu
  • 100 gr krema
  • ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN:
  • 160 gr bitter çikolata (arzuya göre sütlü çikolata da kullanılabilir)
  • YAPILIŞI:
  • Bir kase içerisine hindistan cevizini,süt tozunu,pudra şekerini alarak karıştırın.
  • Kremayı ekleyerek iyice yedirin,elinize aldığınızda dağılıyor gibi olsa da tepsiye bastırdığınızda sertleşerek şekil alacaktır.
  • Yüksekliği bir parmak eninde olacak şekilde dikdörtgen borcamı ıslatın ve karışımı borcama boşaltın.Üzerini her tarafı eşit yükseklikte olacak şekilde düzeltin.
  • 1/2 saat derin dondurucu da bekletin.
  • İstediğiniz boyutlarda keserek hazırlayın.
  • Çikolatayı ben-mari usulü eritin.
  • Coco starlarınızı çikolataya batırın ve bir tel ızgara üzerine alın.
  • Kalan çikolatanızı mini bir buzdolabı poşetine alarak uç kısmını azıcık kesin ve cocostarlarınızın üzerine şeritler çekin.
  • Eğer mutfağınız sıcaksa buzdolabında kısa bir süre tuttuktan sonra ikrama sunabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...