MALZEMELER:
1 kg. ıspanak
1 ad büyük boy kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 ad havuç
4 yemek kaşığı pirinç
5 diş sarımsak
1 ad domates rendesi
tuz
karabiber
ÇILBIR İÇİN:
4ad yumurta
1 kase sarımsaklı yoğurt
1/2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkayın, suyunu iyice süzdükten sonra çok ince olmayacak şekilde doğrayın.
Kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ile birlikte bir tencereye alın.Orta ateşte soğanı kavurmaya başlayın.
Havucu üst kabuğunu soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın ve soğanlara ekleyin.
Havuçlar ve soğan yumuşayınca domates rendesi, sarımsak ve ıspanakları ekleyerek karıştırın.
Tuz ve karabiber ölçülerini damak zevkinize göre ekleyerek, en son pirinçleri yıkayarak ilave edin.
Ocağınızı kısık ateşe alarak tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu arada yayvan bir tencereye yada sahana yarısına gelecek kadar su ile doldurun.
Kapağını kapatarak kaynamasını sağlayın.
Kaynayan suya az tuz atın ve tek tek yumurtalarını kırın.
Ateşin altını kısın ve kapağını kapatın. (kapak kapalı olur ise sarıların üzerleri de beyazlaşacaktır.)
Tereyağını eritin, kırmızı biber ile karıştırın.
Yoğurdu sarımsak ile karıştırın. 
Şimdi gelelim hazırlamaya... Ispanağı dörde bölün (bir kase ile bu işlemi yapabilirsiniz.)
Servis tabağına ters çevirin,üzerine çılbırın suyunu süzerek, yumurtayı yerleştirin.
Sarımsaklı yoğurt ve üzerine kırmızıbiber yağ gezdirerek servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun...