Merhabalar sevgili dostlar,
Bu haftaya “cennet meyvesi “olarak bilinen incir ile lezzettli bir tarif ile devam edelim.
Dünyanın her yerinden insanların, incir ağacının lezzetli, ballı meyvesinin tadını çıkarır ama binlerce yıl önce bu meyvenin sadece Anadolunun Antik Uygarlıklarında yaşayan insanlara bahşedilmiş bir mucize olduğunu biliyor muydunuz?
AnaVatanı Anadolu olmakla birlikte tarih öncesi zamanlarda Doğu Akdeniz ve Arap Yarımadasına yayılmıştır.
İyi ve kötü bilgisini barındıran İncir Ağacı, Güney Doğu Asya'da ölümsüzlüğün sembolü, ” temiz bir ahlakın yol göstericisi” olarak da anılır. Ölümsüzlük derken yaşam kast edilmemektedir, ” anlamlı geçen bir yaşamdan” bahsediliyor.
Kuran-ı Kerim de kutsal kabul edilerek “cennet meyvesi” diye adı geçen İncir, bir rivayete göre Hz. Muhammed'in, “İncirden az bile olsa yiyiniz, çünkü ben cennetten indirilmiş bir meyveyi söylemiş olsaydım, o meyvenin “incir” olduğunu derdim, zira cennet meyvelerinin çekirdeği yoktur” buyurmuştur.
Ayrıca içerdiği yüksek oranda vitamin ve mineraller sayesinde hücre yenilenmesinde etkin bir görevi bulunmaktadır.
Vücudun günlük vitamin gereksinimlerinde, kan basıncının dengelenmesinde, kilo kontrolünde, bakterilere karşı vücudun korunmasında, kemik ve diş sağlığında, kansere karşı korumada antioksidan, vitamin ve mineraller deposu diyebiliriz.
Kuru yada yaş incir olarak hiç bir fark gözetmeyerek incirin tüketilmesini tavsiye ettiğimize göre, çok lezzetli bu tarifi mutfak yemek defterlerinize ekleyeceğinizi umuyorum. Şimdiden herkese kolay gelsin.
MALZEMELER:
• 48 ad (takribi 1, 5 paket) sade potibür bisküvi
• 18-20 ad kuru incir
• 200ml krema
• 160 gr bitter çikolata
• 1 su bardağı ceviz
• 1 su bardağı hindistan cevizi (üstlerini kaplamak için)
HAZIRLANMASI:
• Bisküvileri rondoya alın ve un haline getirin.
• Kremayı bir kaseye alarak sadece ısıtın ve çikolatayı ekleyerek karıştırın.
• Bisküvi ununa çikolatayı ekleyin ve hamur kıvamında yoğurun.
• İncirleri sıcak su içinde 10 dakika bekletin.
• Sap kısmını kesin ve çanak şeklinde açarak içlerine bütün halde ceviz doldurun.
• Hazırladığınız bisküvi hamurundan ceviz büyüklüğünde paralar alarak avuç içinizde yuvarlak açın ve ortasına inciri yerleştirdikten sonra yuvarlayın.
• incirler bisküvi hamuru ile güzelce kapansın.
• İster tam yuvarlak isterseniz de biraz oval olacak şekilde hazırlıyabilirsiniz.
• Hindistan cevizini bir tabağa alın.
• Hazırladığınız cevizli incirleri hindistan cevizine bulayın.
• 1/2 saat buzdolabında bekletin.
• Daha sonra yuvarlak dilimler halinde keserek servis tabağına yerleştirin.
• Afiyet olsun.
Sevgiyle...