MALZEMELER:

300 gr dana döş kıyma

1 ad kuru soğan (orta boy)

1 ad patates (orta boy)

1 ad yumurta

5 ad tam ceviz

6 dal ince doğranmış maydanoz

2 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber +kekik+kimyon

1 çorba kasesi galeta unu

1 çorba kasesi mısır gevreği

KIZARTMAK İÇİN:

1,5 SU bardağı ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

Kıymayı yoğurma kabına alın.Soğanı ve patatesi içine rendeleyin.Yumurta sarısını,baharatlarını,tuzunu,ir çekilmiş cevizi ve maydanozu ekleyerek iyice yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın ve bir tepsiye dizin.

Misır gevreğini elinizle ufalayın ve galeta unu ile karıştırın.

Bir kasede yumurtanın akını çatalla çırpın.

Kızartma tavasını ateşin üzerine alın,sıvıyağını ekleyerek kızdırın.

Köfteleri önce galeta unu karışımına daha sonra yumurta akına bulayıp kızartın.

HAYDARİ:

1 çorba kasesi süzme yoğurt

1 diş sarımsak

6 yaprak taze nane

1 tatlı kaşığı zeytinyağ

1/2 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Zeytinyağ ve kırmızı biber hariç diğer malzemeleri karıştırın.Zeytinyağını kırmızı biber ile karıştırın.Üzerine gezdirin.

Köfteleri haydari eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.