
MALZEMELER:
1 bütün tavuk (1,5 kg.)
1,5 bayat ekmeğin içi
3,5 su bardağı tavuk suyu
4 diş sarımsak
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
3 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tuz
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 çay kaşığı kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Tavuğu 5,5 su bardağı su ilavesiyle düdüklü tencere de haşlayın. Haşlanan tavuğun göğüs ve but kısımlarını (derilerini ayıklayın) didikleyin.
Bayat ekmek içini bir kaseye ufalayın. Azar azar tavuk suyu ekleyin. Sarımsakları az tuz ile havanda dövün. Ekmek içine sarımsağı, ceviz içini, kimyon ve tuzunu ilave ederek karıştırın.
Karışım bulamaç kıvamında olsun ve didiklediğiniz tavukları sosa ekleyerek karıştırın.Çatala aldığınız zaman yumuşakça gelsin.Çok katı olmasın.
Çerkez tavuğunuzu servis tabağına alın. Küçük bir kasede zeytinyağ ile kırmızı biberi karıştırın ve çerkez tavuğunun üzerini süsleyin.
Afiyet olsun..