MALZEMELER:
3 çay fincanı ince bulgur
2 çay fincanı irmik
1 çay fincanı un
2 su bardağı kaynar su
1 yumurta
250 gr dana kıyma
2 ad kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 büyük çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz-karabiber-kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Bulguru genişçe bir tencerenin içine alın ve kaynar suyu üzerine ekleyerek kapağını kapatın.15 dakika sonra bulgurunuz yumuşamış olacaktır.
Bulgura irmiği,unu,yumurtayı ve tuzunu ilave ederek yoğurun.Hamur halini alan bulguru bir müddet buzdolabında dinlendirin.(üzerini ıslak bez ile örterek)
Misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve orta kısmına bastırarak düğme şekli verin.Hepsini bu şekilde yaparak bir tepsiye dizin ve buzdolabına kaldırın.
Kuru soğanları küçük doğrayın,zeytinyağ ile kavurun.Kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.Salçaları az su ile açın ve kıymaya ekleyin.Tuz,karabiber,kırmızı biberinide ilave edin ve ateşten indirin
Sarımsakları az tuz ile dövün ve yoğurt ile karıştırın.
Derin bir tencereye su doldurun ve ateşin üzerine alıp kaynatın.Su kaynamaya başlayınca buzdolabında beklettiğiniz bulgur köftelerini kaynayan suya bırakın.
1 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyin.Ve çok karıştırmayın.
Köfteler pişince suyun üzerine çıkacaktır.Köfteleri delikli bir kepçe ile servis tabağına çıkarın.Üzerine kıymalı karışımı gezdirin.Ve sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...