Merhabalar sevgili dostlar,
Osmanlıdan günümüze tatlılar kategorisinde sütlü tatlılar olarak ilk sıralarda yerini alan muhallebi eş değerinde tatlılar, her zaman hafif ve lezzetli olamaları ile tercih sebebidir. Özellikle çok çeşitli yenen akşam yemekleri üzerine genellikle de tercih edilir. Yaz mevsiminde de çok talep gören ''sütlü tatlılar'', bir çok çeşiti ile damak zevklerine hitap etmektedir.
Süt ve vanilyanın uyumu ile hepimiz bir çok sütlü tatlıyı gün içerisinde hemen yapabilme şansına sahibiz. Özellikle de küçük çocukları olanlar, çocuklarının beslenme programlarına mutlaka bir sütlü tatlı hazırlarlar.
Sultan tatlısı olarak bir çoğunuzun belki de bildiği tatlıyı, porsiyon pasta gibi ve içinde ki browni ile daha da lezzetli hale getirdiği bir tarifi sizler için hazırladım. Umarım beğenir ve denersiniz.
Şimdiden hepinize kolay gelsin.
• MALZEMELER:
• 6 adet
• 4 su bardağı (750ml) Süt
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı (80ml) mısır nişastası
• 1 ad yumurta sarısı
• 1 kutu (200ml) Krema
• 1 çay kaşığı vanilya ekstresi (yada 1 pak. vanilya)
• 6 ad hazır pakette mini boy browni
• ÜZERİNE:
• Hindistan cevizi
• Çikolata sos
• Antep fıstığı
• HAZIRLANMASI:
• Toz şeker, yumurta sarısı, nişastayı tencereye alın.
• Üzerine sütü ekleyerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
• Tencereyi orta ateşe alın ve pişirmeye başlayın.
• Hafif koyulaşmaya başlarken kremayı ilave edin ve koyu kıvam alana kadar pişirin.
• Ateşten indirin ve vanilyayı ekleyin.
• Mikser ile 5 dakika çırpın.
• Kase yada bardakların yarısına kadar doldurun ve orta kısmına browni yerleştirin.
• Bardakların üzerine kalan tatlıyı ekleyerek browninin kapanmasını sağlayın.
• Tatlılarınızı en az 3-4 saat buzdolabında soğutun.
• Soğuyan tatlıları bardaktan ters çevirerek çıkarın.
• Bir tabağa hindistan cevizini alın ve porsiyon tatlıları hindistan cevizine bulayarak servis tabağına yerleştirin.
• Üzerlerine çikolata sos ile şekiller verin ve antep fıstığı tozu ile süsleyin.
• Harika lezzeti ile tatlılarınız servise hazır...
• Afiyet olsun.
• Sevgiyle...