Merhabalar sevgili dostlar, 

Bugün iki sevilen lezzetin birleşmesinden ortaya çıkan bir tatlıyı sizlere anlatmaya çalışacağım. 

Öncelikle şöyle geçmişlerine bir bakalı isterseniz;

Browni, küçük, yapışkan, kekimsi kurabiye diye adı geçse de, biz ıslak bir kek olarak biliriz. İlk hikayesi mutfakta kurabiye pişirmek isteyen bir hanımın yalnışlık sonucu ortaya çıkardığı, ikincisi ise Chicago'da bir otel sahibinin otelin chef'inde yeni bir tatlı istemesi sonucu, chefin ortaya çıkardığıdır. Ve adı da ''Palmer House Browni''dir. 

Biz browni'yi bol çikolatalı olarak bilsek de aslında ilk yapıldığında sadece tereyağ, un, şeker ve yumurtanın basit bir karışımı  olarak hazırlanmıştır. 

Ve o yapımı ile de adı ''BLONDİE''dir. Ve bu tarif ilk kez 1893 yılında Fannie Farmer tarafından yazılan ''Boston Cookıng-School Cook Book'' adlı kitapta yayınlanmıştır. 1905 'de ise tarif çikolatalı olarak modifiye edildi ve o gün bu gündür ''Browni'' popületesini korumaktadır. 

Bir diğer Fransız Klasiği ''Krem Karamel'e gelirsek de az malzemesi ama özen isteyen yapımı ile kaymak gibi dokusu, üzerinde ki karamelle bütünleştiğinde damaklarda muhteşem bir tat bırakır. 

Size yazacağım tarif işte bu iki enfes lezzetin birleşiminden ortaya çıkan ve her iki lezzeti de damaklarınızda hissedeceğiniz bir tarif..

Buyrun tarifimize;

• MALZEMELER:

• KARAMEL İÇİN:

• 1 su bardağı toz şeker

• KREM İÇİN:

• 750 gr süt

• 4 yemek kaşığı toz şeker

• 4 ad yumurta

• 1 paket vanilya

• 1 yemek kaşığı limon kabuğu

• KEK İÇİN:

• 3 ad yumurta

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 çay bardağı süt

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 4 yemek kaşığı kakao

• 1/2 paket eritilmiş çikolata

• 1 su bardağı un

• 2 yemek kaşığı nişasta

• 1 paket vanilya

• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

• HAZIRLANMASI:

• 1 su bardağı toz şekeri tavada eritin ve sadece kenarlarını yağladığınız ortası delik kek kalıbına karameli dökerek eşit dağıtın. 

• KREM İÇİN: Sütü ılık hale getirin. 

• Şekeri ekleyerek erimesini için karıştırın. 

• Yumurtaları vanilya ilavesi ile mikserle çırpın. 

• Sütü azar azar ekleyerek karıştırın. 

• Kalıbınızda olan karamelin üzerine boşaltın. 

• KEK İÇİN:

• Yumurtalarla toz şekerini mikserle çırpın. 

• Süt ve sıvıyağ ekleyin. 

• Eritilmiş çikolatayı ekleyin. 

• Kuru malzemeleri eleyerek ilave edin ve karıştırın. 

• Bu karışımı da kalıba eşit olarak yerleştirin. 

• Sulu karışım içinde kek karışımı endişe uyandırmasın pişerken ikisi birbirinden ayrılarak pişecektir. 

• Kalıbınızı bir tepsiye yerleştirin ve tepsinin içini kalıbın yarısına gelecek kadar su ile doldurun. 

• 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 40-45 dakika pişirin. 

• Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına getirin ve buzdolabında 8-10 saat bekletin. 

• Daha sonra tekrar sıcak su dolu tepside 2-3 dakika beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin. 

• Afiyet olsun. 

• Sevgiyle. .