Merhabalar,

Yaz mevsiminin en sevilenlerinden biridir Barbunya Pilakisi..

Tezgahlarda yerini alır almaz önce pişirir daha sonra da donduruculara yerleştirmek çabasına düşeriz.Kışın kuru barbunya bulabilsekte taze barbunyanın pek de yerini tutmaz.

Pilakileri domates ile pişirmek önemlidir,kesinlikle salça kullanmamanızı öneririm.

Pilakiler koyu bir kırmızı renkte değil de turuncu renkte pişmesi gerekmektedir.

Tarifimizde vereceğim ölçülerde pişirdiğiniz takdir de güzel ve nefis bir pilaki sofralarınız da yerini alacaktır.Özellikle zeytinyağlı yemekleri sevenler için..

Buyrun tarifimize:

  • MALZEMELER:
  • 750 gr taze barbunya
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet patates
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Barbunyaları bir tencereye alarak,üzerini örtecek kadar su ilavesiyle 15 dakika kaynatarak kara suyunu çıkarın.
  • Kaynama işlemi biter bitmez soğuk sudan geçirerek süzdürün.
  • Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve düdüklü tencereye alın.
  • Zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.
  • Havuç ve patatesi soyarak küçük küpler halinde doğrayın ve kavrulmakta olan soğanlara ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Sarımsakları halka doğrayarak ekleyin.
  • Domatesleri rendeleyin ve ekleyin.2-3 dakika karıştırın.
  • Barbunyaları,tuzunu,şekerini ve suyunu vererek kapağını kapatın .
  • 20 dakika pişirin.
  • Pişen barbunya pilakinizi çok fazla karıştırmadan servis tabağına alın ve üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyerek soğutun.
  • (eğer kuru barbunya kullanacaksanız barbunyaları geceden ıslatın ve suyunu devamlı değiştirerek kara suyunu iyice çıkarın.)
  • Hepinize kolaylıklar diliyorum.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...