Merhabalar sevgili dostlar,

Kış sofralarının vazgeçilmez meyvesi AYVA,lezzetinin yanı sıra vitamin ve mineraral deposu olarak sağlığımıza ve güzelliğimize sağladığı katkıların yanı sıra tatlısından,pastasına,reçeline,marmelatına kadar severek tükettiğimiz meyveler arasındadır.

Mide-bağırsak hastalıklarından korumada,cildin genç kalmasına katkı sağlamaktadır..

Glisemik indeksi düşük bir meyve olduğundan diyebeti olanlar ve diyet yapanlar için tercih edilmesi gereken bir meyvedir.

İçeriğinde ki C vitamini ve fitokimyasallar sayesinde bağışıklık sistemimizin güçlenmesinde de katkı sağlamaktadır.

Bugün sizler için çok sevilen Rulo Pasta'yı ayva ile hazırladım.Gelin bu lezzeti sizler de deneyin.

Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • PANDİSPANYA İÇİN:
  • 4 ad yumurta (L)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • HAZIRLANMASI:
  • Yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı kaselere ayırın.
  • Yumurta beyazlarını mikser ile çırpmaya başlayın ve tuzu ekleyin.
  • Beyazlaşmaya başlayan yumurta beyazlarına toz şekerin yarısını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Şekeri tamamen eriyerek köpük kıvamı alınca kaseyi bir kenara alın.
  • Diğer kaseniz de bulunan yumurta sarılarını çırpmaya başlayın.
  • Kalan şekeri ekleyin çırpmaya devam edin.
  • Sırayla suyu.,zeytinyağ ve sütü ilave edin.
  • Elediğiniz unu ekleyerek karıştırın.
  • Yumurta beyazlarını bu karışıma 3 seferde bir spatula yardımı ile alttan üste çevirerek (köpüğün sönmesini istemeyiz)ilave ederek tamamen homojen olacak şekilde karıştırın.
  • 35x35 tepsinizi yağlı kağıt ile kapladıktan sonra karışımı yerleştirin ve eşit dağılımını sağlayın.
  • tepsiyi tezgaha vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 8 dakika pişirin.(kürdan kontrolü yapın)
  • Fırından çıkan pandispanyanın üzerini başka bir yağlı kağıt ile kapatın ve ılık hale gelince rulo sarın.
  • KREMASI:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 ad yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti(75gr)
  • 1 paket vanilya
  • HAZIRLANMASI:
  • Süt,toz şeker,yumurta sarıları,nişastayı tencereye alın ve çırpın.
  • Orta ateşte devamlı karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin.
  • Ateşten indirin ve toz krem şanti,vanilya ekleyerek karıştırın.
  • Başka bir kaseye aktarın ve üzerini strecle kapatarak soğutun.
  • AYVALAR İÇİN:
  • 2 ad büyük Ayva
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2-3 parça hibuskus
  • HAZIRLANMASI:
  • Ayvaları limonlu su içinde kabuklarını soyarak dilimleyin.
  • Bir tencereye alın ve üzerine toz şekeri gezdirin.
  • 1 çay bardağı su ve hibiskus ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Ayvalar dağılmadan yumuşak kıvama gelince ateşten indirin ve soğutun.
  • HEPSİNİ TOPARLAMA:
  • Rulo sardığınız pandispanyayı açın ve kenar kısımlarını keserek düzgün hale getirin.
  • Üzerine kremasını sürün ve ayva dilimlerini yerleştirin.
  • Rulo olacak şekilde sarın ve yağlı kağıdı ile birlikte en az 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra yağlı kağıttan çıkarın ve servis tabağına alın.
  • Üzerine pudra şekeri serpin ve ayva dilimleri ile süsleyin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..