Merhabalar sevgili dostlar,
Kış sofralarının vazgeçilmez meyvesi AYVA,lezzetinin yanı sıra vitamin ve mineraral deposu olarak sağlığımıza ve güzelliğimize sağladığı katkıların yanı sıra tatlısından,pastasına,reçeline,marmelatına kadar severek tükettiğimiz meyveler arasındadır.
Mide-bağırsak hastalıklarından korumada,cildin genç kalmasına katkı sağlamaktadır..
Glisemik indeksi düşük bir meyve olduğundan diyebeti olanlar ve diyet yapanlar için tercih edilmesi gereken bir meyvedir.
İçeriğinde ki C vitamini ve fitokimyasallar sayesinde bağışıklık sistemimizin güçlenmesinde de katkı sağlamaktadır.
Bugün sizler için çok sevilen Rulo Pasta'yı ayva ile hazırladım.Gelin bu lezzeti sizler de deneyin.
Hepinize kolay gelsin.
- MALZEMELER:
- PANDİSPANYA İÇİN:
- 4 ad yumurta (L)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 fiske tuz
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 kahve fincanı süt
- 1,5 su bardağı un
- HAZIRLANMASI:
- Yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı kaselere ayırın.
- Yumurta beyazlarını mikser ile çırpmaya başlayın ve tuzu ekleyin.
- Beyazlaşmaya başlayan yumurta beyazlarına toz şekerin yarısını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Şekeri tamamen eriyerek köpük kıvamı alınca kaseyi bir kenara alın.
- Diğer kaseniz de bulunan yumurta sarılarını çırpmaya başlayın.
- Kalan şekeri ekleyin çırpmaya devam edin.
- Sırayla suyu.,zeytinyağ ve sütü ilave edin.
- Elediğiniz unu ekleyerek karıştırın.
- Yumurta beyazlarını bu karışıma 3 seferde bir spatula yardımı ile alttan üste çevirerek (köpüğün sönmesini istemeyiz)ilave ederek tamamen homojen olacak şekilde karıştırın.
- 35x35 tepsinizi yağlı kağıt ile kapladıktan sonra karışımı yerleştirin ve eşit dağılımını sağlayın.
- tepsiyi tezgaha vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
- 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 8 dakika pişirin.(kürdan kontrolü yapın)
- Fırından çıkan pandispanyanın üzerini başka bir yağlı kağıt ile kapatın ve ılık hale gelince rulo sarın.
- KREMASI:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 2 ad yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti(75gr)
- 1 paket vanilya
- HAZIRLANMASI:
- Süt,toz şeker,yumurta sarıları,nişastayı tencereye alın ve çırpın.
- Orta ateşte devamlı karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin.
- Ateşten indirin ve toz krem şanti,vanilya ekleyerek karıştırın.
- Başka bir kaseye aktarın ve üzerini strecle kapatarak soğutun.
- AYVALAR İÇİN:
- 2 ad büyük Ayva
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2-3 parça hibuskus
- HAZIRLANMASI:
- Ayvaları limonlu su içinde kabuklarını soyarak dilimleyin.
- Bir tencereye alın ve üzerine toz şekeri gezdirin.
- 1 çay bardağı su ve hibiskus ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Ayvalar dağılmadan yumuşak kıvama gelince ateşten indirin ve soğutun.
- HEPSİNİ TOPARLAMA:
- Rulo sardığınız pandispanyayı açın ve kenar kısımlarını keserek düzgün hale getirin.
- Üzerine kremasını sürün ve ayva dilimlerini yerleştirin.
- Rulo olacak şekilde sarın ve yağlı kağıdı ile birlikte en az 1 saat buzdolabında bekletin.
- Daha sonra yağlı kağıttan çıkarın ve servis tabağına alın.
- Üzerine pudra şekeri serpin ve ayva dilimleri ile süsleyin.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle..