Merhabalar sevgili dostlar,
Bisküvilerle hazırlanan pastalar hem pratik hemde az malzeme ile lezzetli çay ikramları olarak hepimizin sıkça tercih ettiği ikramlıklardır.
Bunların başında da Mozaik Pasta en sevilenler listesinin başında gelir. Yapımı itibariyle de damak lezzetimize göre içine farklı malzemeler de eklenerek bir çok çeşit yapılabilir.
Bunlardan birisi de içine kuru meyveler ilavesiyle tam bir besin bombası olan ve adına ''Atom'' dediğimiz mozaik pasta çıkmıştır. Özellikle de kış aylarının soğuğunda ve çocuklarımızın büyüme çağında beslenmelerine yardımcı kuru meyveler, pasta içinde olunca daha keyifle yenmektedir.
Buzluğunuz da her daim bulabileceğiniz habersiz gelen misafirleriniz yada çocuklarınızın beslenme çantaları için en ideal pasta çeşiti mozaik'dir.
Bugün sizler için hazırladığım mozaik pasta da hem besleyeci hem de çok lezzetli . .
Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:
• 300 gr Negro Bisküvi
• 12 ad kuru incir
• 20 ad kuru kayısı
• 1 su bardağı fındık
• 40 gr eritilmiş tereyağ
• 1 kahve fincanı damla çikolata
• 1 paket vanilya
• 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
• 1 tatlı kaşığı nescafe + 1 kahve fincanı süt
• ÜZERİNE:
• Hindistan cevizi
• Toz Antep fıstığı
• HAZIRLANMASI:
• Kuru incir ve kuru kayısıları ayrı kaplarda yumuşayana kadar haşlayın.
• Ve soğuk sudan geçirdikten sonra küpler halinde doğrayın.
• Negro bisküviyi dörde bölerek kaseye alın.
• Kayısıyı, inciri, fındığı, hindistan cevizini ekleyin.
• Süt ve nescafeyi karıştırarak ekleyin ve karıştırın.
• Eritilmiş tereyağını ilave edin.
• En son damla çikolata ekleyerek toparlayın.
• Uzun kek kalıbınızı strech'le kaplayın ve karışımı yerleştirin.
• 2 saat buzdolabında bekletin.
• Bir tepsiye hindistan cevizi dökün ve dinlenen pastayı bulayın.
• Atom Mozaik pastanızı servis tabağına alın ve orta kısmına toz antep fıstığı ile süsleyin.
• Dilimler halinde bol vitamin, bol lezzet...
• Afiyet olsun...
• Sevgiyle...