Merhabalar sevgili dostlar,
Eylül ayı geldiği zaman bir çok evde kış hazırlıklarının yavaş yavaş sonuna gelmiş oluruz.Yaz mevsiminin meyvelerinden reçeller,marmelatlar,sebzelerden turşular ve konserveler derken mutfaklar bir hayli yoğun günler yaşadı ve hala yaşamakta..Bunların için de ''ANJELİKA ERİK''bir çoğumuzun sık kullandığı ve marmelatı sevilen bir meyvedir.Ve hatta saymakla bitmeyen faydalarından dolayı da eksik etmememiz gereken de bir meyvedir.
Evet ,saymala bitmeyen faydalarından en önemlisi de C vitamini içeren ve Kalp hastalığı,Katarakt ve bazı Kanser türlerinin önlenmesinde büyük rol oynamaktadır.
Günlük A vitamini ihtiyacının % 8ini karşılamaktadır.Bu da sağlıklı görme,üreme fonksiyonları ve kemik gelişimini desteklemektedir.
En önemli faydalarından biri de beynin hafıza kapasitesini geliştirmesidir.
Yani diyeceğim şu ki tam da zamanı olduğuna göre hem taze olarak tüketelim hem de kurulmuşu ve marmelatı ile mutfağımızın bir köşesinde bulunduralım.
Tarifimize gelirsek,görüntüsünden de anlayacağınız gibi şerbetli bir pandispanyanın üzeri harika bir ''ANJELİKA ERİK''marmelatı ile kaplanıyor.
Daha önceki yazılarımda ve yemek sitem de marmelat yapımını yazmıştım.
Bu hafta şerbetli tatlı yapmak isteyenler haydi gelin böyle enfes bir tatlıya zaman ayırın.
    • MALZEMELER:
    • 30x30 kare tepsi
    • HAMUR:
    • 5 ad yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 150 ml sıvıyağ
    • 150 ml süt
    • 100ml ılık su
    • 350 gr un
    • 1 yemek kaşığı limon kabuğu
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1,5 paket vanilya
    • HAZIRLANIŞI:
    • Yumurtaları mikser kabınıza alarak çırpmaya başlayın.
    • Şekeri azar azar ekleyerek köpük olana kadar birlikte çırpın.
    • Mikserin devrini düşürerek diğer malzemeleri ekleyin.
    • En son kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve karıştırın.
    • 30x30 tepsiyi yağlayın ve karışımı eşit olarak yerleştirin.
    • 175 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
    • Fırından çıkardığınız da üzerini örterek bir kenara alın.
    • ŞERBET:
    • 1,5 su bardağı toz şeker
    • 2,5 su bardağı su
    • 1 dilim limon
    • HAZIRLANIŞI:
    • Şeker ve suyu bir kasede kaynatın.
    • Limon ekleyerek 10 dakika daha kaynatın ve ateşten indirerek ılık hale getirin.
    • Pişirdiğiniz pandispanya da ılık hale geldiyse şerbetini verebilirsiniz.
    • KREM ŞANTİ:
    • 1 paket (70gr)krem şanti
    • 1,5 su bardağı soğuk süt
    • HAZIRLANIŞI:
    • Bir kase içinde süt ve krem şantiyi çırparak hazırlayın.
    • MARMELAT SOS:
    • 4 tepeleme yemek kaşığı Anjelika Erik Marmelatı
    • 1,5 su bardağı su
    • 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
    • HAZIRLANIŞI:
    • Nişasta ve suyu bir kase içinde inceltin.
    • Marmelatla karıştırın ve orta ateşte karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
    • Ateşten indirim ve ılık hale getirin.
    • ŞİMDİ HEPSİNİ TOPARLAYALIM:
    • Şerbetini tamamen çeken tatlının üzerine 1 çorba kasesi üzerini süslemek için ayırdığınız krem şantinin kalanını tatlını üzerine eşit şekilde sürün.
    • 15 dakika buzdolabında bekletin.
    • Şimdi de hazırladığınız marmelat sosunu gezdirin.
    • Ayırdığınız krem şantiyi bir krema sıkma torbasına alarak ince çizgiler halinde üzerini süsleyin.
    • Harika bir lezzet durdukça enfes bir tatlı olarak ikrama hazır.
    • Hepinize afiyet olsun.
    • Sevgiyle...