Bitime üç hafta kala Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig’de şampiyonlar, bir başka deyişle zafere uzananlar belli oldu. 

Trabzonspor, çok uzun süre zirvesinde yer aldığı ve ilan edilmemesine karşın, hemen herkes tarafından kabul edilmiş olan Süper Lig şampiyonluğunu, matematiksel olarak evinde oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasından sonra ilan etti. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, her ne kadar son haftalarda beklenen sonuçları alamamış olsa da, Antalyaspor maçının bitiş düdüğünün ardından ortaya çıkan beraberlikle mutlu sona ulaştı.

Son olarak, 1983-1984 sezonunda yani tam 38 yıl önce, şampiyon olan Bordo Mavililer, Fenerbahçe’nin daha önce üç kez yaşadığı, bitime üç hafta kala elde ettiği şampiyonluğunu ilan etme başarısını da egale etmiş oldu.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Trabzonspor’un ortaya koyduğu başarıyı dile getirmek adına, daha pek çok rakamlar manzumesi ortaya konabilir. Ancak Bordo Mavili takımın bu sezon elde ettiği şampiyonluğun, kulüp tarihi adına rakamların çok üzerinde değeri olduğu çok net diyor ve tüm camiaya hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Evet başta da belirttiğim gibi, Süper Lig’de şampiyonluk gururunu yaşayan Trabzonspor’un dışında, Spor Toto 1. Lig’de MKE Ankaragücü ve Bereket Sigorta Ankaragücü de mutlu sona ulaştı.

Evinde oynadığı Yılport Samsunspor’la golsüz berabere kalan MKE Ankaragücü, geçtiğimiz sezon düştüğü Süper Lig’e yeniden yükselerek taraftarını adeta mutluluğa boğdu. 1910 yılında kurulan ve ülkemizin en eski ve en köklü kulüplerinden biri olan MKE Ankaragücü, tarihinde beşinci kez bir alt ligden Süper Lig’e yükselme onurunu yaşadı. Buradan Türk futbolunun buram buram tarih kokan köklü camiası MKE Ankaragücü’nü de, yürekten kutluyor, Süper Lig’de de başarılar diliyorum.

Bir kocaman tebrik de, Bereket Sigorta Ümraniyespor’a. Kırmızı Beyazlı takım tarihinde ilk kez yükseldiği Süper Lig’in mutluluğunu yaşıyor. Sezona, “Bir hayalimiz var” diyerek başlayan ve bu yolda, alkışlanacak bir performans ortaya koyan Recep Uçar’ın öğrencileri, Ümraniyespor’u, belki de hayallerin de ötesinde bir zafere ulaştırdı.

Ümraniyespor, İstanbul’un bu güne dek Süper Lig’de mücadele etmiş ekipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'la birlikte, Başakşehir, Vefa, Kasımpaşa, Sarıyer, İstanbulspor, Feriköy, Beykoz, Karagümrük, Zeytinburnu, Bakırköy, Beyoğluspor ve Yeşildirek’ten oluşan 15 takımından sonra 16’ncı, Anadolu yakasının ise Fenerbahçe ve Beykoz’dan sonra üçüncü takımı olmayı başardı.

Buradan şampiyonları bir kez daha alkışlıyor ve başarılarını yürekten kutluyorum.

Hoşçakalın…