Sevgili Önce Vatan okurları, içinde bulunduğumuz hareketli ve yoğun gündem esnasında branşımız olan spora dair neler yazılabilir bilemiyorum. Haftanın gelişmelerine değinmeden önce, size birkaç satır hissettiklerimi belirtmek istiyorum. Aktaracaklarımın tek bir harfi dahi siyasi değildir. Bu önemli noktayı önemle vurgulamakta yarar var.

Hemen burnumuzun dibinde Güney sınırımızda, ülkemizi tehdit eden, tehditten de öte zaman zaman doğrudan milletimizi hedef alan bir terör koridoru oluşturma amacındaki YPG, PKK ve DEAŞ’a ve onların koruyucu meleği konumundaki ülkelere, sürekli yapılan uyarılar sonuç vermeyince, yaydan çıkan ok hedefine odaklandı. Yani ‘Barış Pınarı’ harekatı başladı.

Tabi ki tek neden de bu değildi. Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak, bölgeye barış ve huzuru getirmek, Suriyeli mültecilerin evlerine dönmelerini sağlamak, harekattaki bir diğer önemli amaç.

Ve bunların ışığında, sınır ötesinde yurdumuz için hayati önem taşıyan bu gönülleri serinleten operasyonda yer alan mehmetçiğimize ve tüm unsurlarımıza güç kuvvet diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.

Evet, işte bu ruh haliyle de olsa, asal görevimize yani spora dönelim. Sizlere bu satırları yazdığım sırada, Arnavutluk engelini, tek golle ve zorlukla da olsa aşan A Milli Futbol Takımımız Fransa maçının son hazırlıklarını yapmış ve maç saatini bekliyordu. 

Milli takımımıza ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na dair düşüncelerimi gelecek haftaki yazıya bırakıyor ve içinde bulunduğumuz şu stratejik süreçte içimizi ısıtan, gurur yaşatan çok önemli bir başarıya değinmek istiyorum.

Almanya’da düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda İbrahim Çolak, halkada altın madalya alarak cimnastikte dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti.

Yine aynı şampiyonada milli sporcumuz Ahmet Önder de, paralel aletinde dünya ikincisi oldu. Ferhat Arıcan da dünya beşinciliğini elde etti.

Bu arada, İbrahim Çolak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na da katılma hakkı elde etti.

İnanın bu başarıdan o kadar mutlu oldum ki sanırım, zamanlama da çok önemliydi. Yukarıda da belirttiğim gibi, içinde bulunduğumuz süreçte böylesine güzel haberlere her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var diye düşünüyor ve  yineliyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah.

Erden AKTOĞU

[email protected]

Hoşçakalın...