Futbolda hayli yoğun bir gündemi olan bir haftayı geride bıraktık. Kısa kısa bir göz atalım dilerseniz.

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu maçında Yunan ekibi PAOK önünde 3-1 kaybederek devler ligi macerasına daha başlamadan veda etmek durumunda kalmasına üzüldük. Siyah Beyazlı takım, koşullar gereği tek maç üzerinden gerçekleşen eleminasyon nedeniyle, yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turundan devam edecek. Bu karşılaşma, FIFA ülkeler sıralamasında en ciddi rakiplerimizden Yunanistan’la aramızdaki puan farkı açısından hayli önemliydi. Umarım ‘Kara Kartal’ kadrosuna yapacağı takviyelerle UEFA Avrupa Ligi’nde başarılı bir grafik çizer ve hedefe doğru ilerler.

***

Covid 19 salgını nedeniyle seyircisiz oynanan maçlarla tamamlanan geçtiğimiz sezonun ardından, 11 Eylül’de start alacak olan yeni sezon karşılaşmalarının Ekim ayı itibarıyla tribün kapasitesinin yüzde otuzu kadar seyircili oynanacağı açıklandı. Doğrusunu söyleyeyim, bu karar beni çok heyecanlandırdı. Ancak bir yandan da son dönemde yeniden tırmanışa geçen Covid 19 nedeniyle derin bir korkuya itti.
Her ne kadar, tüm sağlık tedbirleri uygulanacak, taraftar stadyumlara ateş ölçümü yapılarak alınacak, sosyal mesafeye uyma ve de maske takılması zorunlu olsa bile ürküntüm zirvede. Dilerim, bu karar sonrasında büyük bir pişmanlık gerektirmez…  

***

Son olarak Zekeriya Alp’in istifasıyla boşalan Merkez Hakem Kurulu (MHK) başkanlığı koltuğuna oturan Serdar Tatlı’nın yönetiminde, başkan vekili olan Metin Tokat’ın kuzeni Serkan Tokat’ın halen faal hakemlik yapması bir anlamda kriz olarak nitelendirildi.
MHK Talimatı'na göre, bölge ve il hakem kurullarında yer alan isimlerin, aynı bölgede aday hakem, il hakemi, bölgesel hakem, il ve bölgesel gözlemci kadrolarında birinci derece akrabalarının olmaması şarttır deniliyor.
Futbol camiasında hayli şaşkınlıkla karşılanan bu durum, Tatlı ve yönetimini daha ilk günden eleştiri oklarının hedefine yerleştirdi. Bakalım ilerleyen süreç bu anlamda neler getirecek, neler götürecek hep birlikte yaşayıp göreceğiz.
Hoşçakalın…