Ali Kemal, Mehmet Ekşi ve Necdet’siz Trabzonspor, yine şampiyon

Bu sezon İstanbul’un üç büyük takımı Trabzonspor’u aradan çıkarmak için kesin kararlı. Bunun için Fenerbahçe-Ziya Şengül, Galatasaray-Turgay Şeren, Beşiktaş-Serpil Hamdi Tüzün gibi kendi içlerinden yetişen antrenörlerle göreve başladılar.

Öte yandan Fenerbahçe geçen yıl Ali Kemal’i, Beşiktaş bu yıl Mehmet Ekşi ve Necdet’i çok büyük paralar dökerek Trabzonspor’dan aldılar. Amaçları; Trabzon’un sembol isimlerini alarak havasını kırmak. Trabzonsporlu taraftarlar çok kızgın. Belki de dünyada ilk ve tek olarak Ali Kemal’in satılmasına karşı miting düzenlendi. İstanbul takımlarının ağzı kulaklarında. Hele Beşiktaş, Trabzonspor’un iki futbolcusunu almış, kendine çok güveniyor. Galatasaray’da hazır. Kaç yıldır şampiyonluğu unutmuş. Trabzonspor yöneticileri ise kıs kıs gülüyor. As futbolcularını çok iyi paraya satmış, kasayı doldurmuşlardı. Yerlerini alt yapıdan yetişen mükemmel gençlerle doldurmuşlardı.

Geçen yılın şampiyon kadrosundan Mehmet Ekşi ve Necdet’i Beşiktaş’a, Orhan’ı Galatasaray’a, yedek kaleci Alptekin’i Orduspor’a veren Trabzonspor, ilk haftalarda lige ağırlığını koymuştu. Bu sezonda Trabzonspor’un yaptığı müsabakalar ve puan cetvelindeki yeri hafta hafta şöyle özetlenilebilir:

1inci hafta; ilk maçında kendi evinde Bursaspor’u ağırlayan Trabzonspor, ilk puanını da kaptırdığı gibi kendi sahasında gol atamıyordu. Maçın sonucu 0-0 berabere bitti ve Trabzonspor, ilk hafta sonunda ligde puan cetvelinde 11inci sıraya yerleşti.

2nci hafta; ilk hafta kendi evinde puan kaybeden Trabzonspor bu hafta deplasmana çıkacak. Çoğu ilgililer bu deplasmanda olumsuz haber bekliyor. En çokta üç büyükler. Fakat Trabzonspor, Ordu deplasmanında Yaşar ve Turgay’ın golleriyle Orduspor’u 2-1 yenerek puan cetvelinde 5inci sıraya yükseliyordu.

3üncü hafta; bu hafta şampiyonluk adaylarından Galatasaray, Trabzon’a geliyor. Kısmetine Serdar’ın iki golü düşüyor. Böylelikle Galatasaray’la oynarken ayağı kırılan Trabzon’lu Necdet’in uzun süre yeşil sahalardan uzak kalması Trabzonspor için büyük kayıp oldu.

4üncü hafta; Trabzon’da Kayserispor, Trabzonsporlu Galip’in golüne mani olamayıp Trabzonspor’a yenilince Trabzonspor liderliğe yükselmiştir.

5inci hafta; Rize’de Rizespor’dan 1-1 sonuçla ve Galip’in golüyle alınan 1 puan Trabzonspor’un liderliğini devam ettirmesine neden oldu.

6ncı hafta; Trabzon’da Altay’dan Cemil’in golüyle ve 1-0’lık sonuçla alınan iki puan Trabzonspor’un liderliğini pekiştirmektedir.

7nci hafta; İstanbul’da şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe’den alınan bir puan var. Serdar’ın golüyle 1-1 beraberlik çıkartan Trabzonspor, liderliğini sürdürme başarısını gösterdi.

8inci hafta; Altay maçında çıkan olaylar nedeniyle 1 maç kapatılan Trabzonspor bu hafta sahasında oynayacağı maçı Ankara’da oynayarak Adanaspor ile 0-0 berabere kalmasına rağmen liderliğini sürdürdü.

9uncu hafta; İzmir deplasmanında Göztepe ile oynanan maçta yine gol sesi çıkmadı. 0-0 biten maç sonunda Trabzonspor yine lider.

10uncu hafta; Trabzon’un beraberlikler serisi devam etmekte. Bu kez Trabzon’da Turgay’ın golü ile Adanademirspor maçı 1-1 bitti. Liderlik devam.

12nci hafta; Eskişehir’de Eskişehirspor 0, Trabzonspor 0. Trabzonspor lider.

13üncü hafta; Diyarbakır’da Diyarbakırspor 0, Trabzonspor 0. Trabzonspor lider.

14üncü hafta; Trabzon’da Trabzonspor 0, Zonguldakspor 0. Son 8 hafta sürekli puan kaybeden Trabzonspor, altındaki takımlarında sürekli puan kaybetmesiyle mucize eseri liderliğini devam ettiriyor.

15inci hafta; Oh be! Nihayet Giresun’dan galibiyet haberi geliyor. Trabzonspor 2, Giresunspor 1. Trabzonspor’un golleri Selahattin ve Tuncay’dan. Trabzonspor, devreyi lider tamamlıyor.

YARIN: TRABZONSPOR’UN 4’üncü ŞAMPİYONLUĞU - 2 -