İnsanın kendi eli, kendi gayretiyle, kendi hayatını sonlandırması kabul görmez. İntiharın her şeklini, sebep ve gerekçeler ne olursa olsun doğru bulmam, onay vermem. İntihar ki, intihar ötesi sevgi yoğunluğu, yokluğunu kabul edememe hali, çıkgınca bir girişim. Okuduklarım ve gözlem yaptıklarım içerisin de makul görebileceğim tek intihar vardır ki o da kurtulmuş, kurtarılmış.
“Mustafa Kemal ATATÜRK” için öğretmen öğrencilerine sormuş, ne yaptığını yazın diye. Öğrencilerden biri kısa sürede cevabını yazmış ve öğretmenine sunmuş “ne yapmadı ki”. Öğrencinin pratik zekası alkışı hakediyor ki, öğretmeni alnından öpmüş ve pekiyi olan notu yıldızlı diye belirtmiş. Günümüz şartların da kim nasıl yıpratmaya çalışırsa çalışsın, Dünya liderlerinin, dehaların, düşünür ve komutanlarının övgüsüne mazhar olmuş bir lider, bilge, stratejist. “Turgut Özakman”ın çok güzel ve kısa anlatımlı tarifi vardır, çokça beğendiğim. Dünya da çok lider savaş kazanmıştır, çok lider açlık ve sefalet ile mücadele etmiştir, çok lider toplumunu aydın uygulama ve devrimlerle yüksek bir seviyeye çıkarmıştır, ATATÜRK bunların tümünü ve kısa süre de yapan, yapabilen tek liderdir. Biraz hatırlayalım mı;
Muş ve Van’ı Ruslardan temizledi.
Amasya’da Erzurum’da Sivas’ta kongreler.
Bir de Türkiye Büyük Millet Meclisini kurdu.
Başkomutan oldu
Kalktı ayağa tokatla denize döktü Yunan’ı.
Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.
Kadın Erkek eşit,
SOY adın olacak,
– Dur Ata’m yapma!!
Derken Geometri kitabı yazmış.
Türk dili,
Türk harfi,
Türk tarih kurumu,
Ankara Hukuk,
Merinos Halı,
Sümerbank,
Çocuk Esirgeme Kurumu,
Demiryolları,
Havayolları,
Limanlar Genel Müdürlüğü,
Halkevleri,
Etibank,
İş bankası,
Merkez bankası,
Sağlık bakanlığı,
Anadolu ajansı,
Ziraat enstitüsü,
Dedik “Ne gerek var Ata’m az ilerde 24 yaşında Subay Kubilay Öğretmeni öldürüyorlar, al eline Kuran’ı geç tabutun başına”
Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiç bir şey öğretmemişim demektir.
..
Kafanız karışmasın, intihar başlığı ve anlatımıyla girdim yazıya. Mustafa Kemal ATATÜRK 10 Kasım 1938 de saat 09;05 de hayata gözlerini kapadığın da intihar girişimini yapan yaveri, arkadaşı, dostu “SALİH BOZOK”tur ve kurtarılmıştır. Yineliyorum intiharın makul bir yönü olmasa da çok gerekli ise makul göstermek sadece bu girişimi makul görebilirim.