Antalya Belek’te dört gün süren ‘WinterLeauge Convention Hosted by Antalyaspor 2022’ organizasyonunu geçtiğimiz hafta yerinde izledim. Her şeyden önce şunu söylemeliyim ki hem spor adına, hem de Antalya spor turizmine büyük katkı sağlayacağına inandığım bu olay, eşi benzeri görülmemiş olağanüstü bir etkinlikti.

Futbolun her katmanından önemli isimlerin katıldığı olağanüstü organizasyon kapsamında, 16 ayrı moderatörün yönettiği 16 panelde 39 konuşmacı ve 6 tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Birbirinden değerli ve de önemli panel ve panelistler, transfer kalitesinden scout tekniklerine, sporcu sağlığından kulüp-sporcu-menajer üçgenine varana dek bir çok konu üzerinde son derece yararlı görüş alışverişinde bulundu.

Ortaya çıkan eserin mimarları olan Behiç Kaya ve Dede Akkaş’la operasyonun genel direktörlüğünü üstlenen Ayhan Gökdemir’in beyin fırtınaları sonucunda vücut bulan organizasyonun, kusursuz ilerlemesindeki olağanüstü katkılarıyla     Kadriye Erenler Demirci ve Kadircan Akbulut başta olmak üzere, emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Başta da belirttiğim gibi, son derece doğru planlama ve buna bağlı olarak gerçekleştirilen uygulama şunu bir kez daha gösterdi ki, böylesine büyük ölçekli ve çok uluslu etkinlikler düzenlemede hayli başarılıyız.

Organizasyona ev sahipliği yapan Calista Luxury Resort da profesyonel profiliyle bu etkinliğin başarıya ulaşmasında önemli bir unsur olarak öne çıktı. 

Bu organizasyonun sağlaması beklenen önemli bir katkı da, yıllardır Antalya’yı tercih eden futbol kulüpleri, antrenörler, medya mensupları, oyuncu temsilcileri ve birçok spor profesyonelinin birbirleriyle sonuç odaklı iletişim sağlayabilmesiydi.

Geçmişte aynı lokasyonda olmalarına karşın, konuk kulüp ve spor adamlarının birbirlerinden haberleri bile olmuyordu. Bu organizasyon belirli bir plan program çerçevesinde dostluk maçlarından turnuvalara, bilgi alışverişi sağlayabilecekleri birlikteliklerden işbirliği ortamlarının oluşturulmasına kadar her konuda yeni ufuklar oluşmasını sağladı.  

Sonuç olarak, yukarıda da vurgulamaya çalıştığım gibi, sebebi, gelişmesi ve sonucu itibarıyla, tanıklık ettiğim bu devasa organizasyonun dönüşlerini ivedilikle göreceğimizi ancak, devamının gelmesinin gerekliliğinin de altını çiziyor, emeği geçen herkese yeniden ve gönülden teşekkürlerimi iletiyorum.

Hoşçakalın…