Şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar dileyelim. Zor günlerden geçiyoruz. Zor geçen bu günlerde sakin olup fevri hareket etmemek gerek. Türkiye, siyasi ve askeri aklı eskiye dayanan bir ülke. Bu işin siyasi ve askeri akılla çözüleceğine inanıyorum. Yıllarca bu topraklarda bir çok tehditle savaştık. İçerde ve dışarda bir çok tehlikeyi önledik. Yine böyle bir süreçten geçiyoruz. Halk olarak bizlerde devlete desteğimizi göstereceğiz. 

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT!

Geçtiğimiz şu zor günlerde birileri sosyal medyada felaket elçiliği yapıyor. Spekülasyonlar üretiliyor. Yaşanan olaylarla ilgili yalan haberler pompalanıyor. Sosyal medya öyle biyer ki, yalan haberler hızlı şekilde yayılır. Bir çok insanda buna inanır. Sadece yetkili ağızlardan gelen bilgilere itimat ediniz. 

Siyasi olarak ülkenin görüş ayrılıkları olabilir. Fikir ayrılıkları da olabilir fakat, tüm bunları bir kenara bırakarak bir arada olmamız gerekir. Hassas olduğumuz bu dönemde kenetlenmemiz gerekir. Bu milli bir meseledir. Siyaset orada duruyor. Her zaman konuşulur ama şu anda ülkenin, her bir vatandaşına ihtiyacı var. Siyaset üstü bu tür meselelerde Dünyaya birlik olduğumuzu defalarca gösterdik. Yine göstereceğiz. 

Türkiye, bu coğrafyada yıllardır uğraş veriyor. Karışık olan bu coğrafyada bizler düzenimizi bozmadan ayakta kalmaya çalışıyoruz. Devlet aklı elbette olması gereken kararları alacaktır. Akıl ve mantıkla gereken adımlar atılacaktır. 

Türkiye, bu süreçte nasıl kararlar alacak, nasıl bir yol izleyecek, dış politikamızda nasıl bir yol çizilecek hepsini ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Tek yapmamız gereken sabırla beklememiz gerek. 

Şehitlerimiz ve yaraları askerlerimiz varken başka konuları konuşmak yakışı kalmaz. Affıınıza sığınarak bu hafta, bu yazımda başka konuya değinmeyeceğim.