Geçtiğimiz hafta sonu bir üyesi olmaktan büyük onur duyduğum Beş Nokta Otizm Derneği, Kardelen Sanat Derneği Divriği Bayırlı Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği ile bu yıl 61.kez düzenlenen “Yaşayan Değerlerimiz” Onur Ödülleri törenine davetli olarak katıldım.

Belki de dünyada en çok ödül töreni yapılan ülke sıralamasında açık ara önde olan bir ülke olduğumuza yemin edebilirim ama ispatlayamam.

Aynı kişi veya organizasyonlar adı altında her ay en az bir veya iki ödül töreni yapılır.

Bu ödül törenlerinden parayı basan ödülünü alır.

“Bu ülkenin denizi ve kerizi bitmez” deyiminin gün yüzü görmüş halidir aslında ödül törenleri.

Yani paran varsa, sözüm ona olmayan egonu tatmin etmek istiyorsan basarsın parayı alırsın ödülü.

Neyse biz yine konumuza yani “Yaşayan Değerlerimiz” Onur Ödülleri törenine gelelim.

Bu ödül töreninin paydaşlarının her birinin çok önemli bir misyonu var.

Beş Nokta Otizm Derneği engelsiz sanat atölye projesi ile özel bireylerin eğitimi dahil olmak üzere birçok konuda desteği ile beraber bu alanın oluşturulmasında aktif rol üstlenirken Kardelen Sanat Derneği bu konunun sanatsal bağı ile Divriği Bayırlı Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği de kurum ve kuruluşlarla iletişim bağını güçlendirerek bu ödül töreninde paydaş olmuşlar. En büyük destekçileri ise Avcılar belediye Başkanı Sn. Utku Caner Çaykara’ya olan sevgilerini ifade etmeyi de ihmal etmediler.

Burada çok önemli bir detay var aslında.

Bu üç STK güçlerini birleştirerek Engelsiz Sanat Atölyesi vasıtasıyla özel bireylerin hayatına büyük dokunuşlar yapıyorlar.

Ve bu üç sivil toplum kuruluşu ile ortaklaşa yaptıkları bu organizasyon aslında bir proje bir tez niteliğinde ilerliyor. Yapılan organizasyon özel bireylerin bir yere götürülüp bir iki saat eğlendirilmesi değil. Bu atölyedeki çocukların kişisel gelişimlerine dair yaşadıkları sıkıntıları uzman psikologlar ve alanında uzman eğitmenler tarafından ele alınıyor. Hayatlarındaki olumsuzlukları drama başta olmak üzere sanatın diğer dalları ile atlatmaları sağlanıyor.

Geceye anlam katan bir başka olay ise, Bahçelievler İlçe sağlık müdürlüğünün, ehil olan bireyleri, organ bağışı yapmaya teşvik ederek farkındalık yaratmaya çalışması oldu.

Gelelim ödül töreninin bir önemli isimlerinden The United Humans firmasına. The United Humans bu anlamlı gecede BENOYDER (BEŞ NOKTA OTİZM) derneğinin kostüm sponsoru olarak duyarlılığını bir kez daha gösterdi.

Firmanın iletişim sorumlusu Ayşegül Battal Güler ile ödül töreni öncesinde kısa bir sohbet imkanı buldum. Ve sohbetimizde The United Humans firmasının sattığı her üründen elde ettiği gelirinin bir kısmını başta Gazze olmak üzere, diğer ihtiyaç sahibi topluluklara doğrudan destek verdiklerini ve şirket mottolarının “Bizde sadece giyim giymiyorsunuz; değerlerinizi giyin ve değişimi kucaklayın” olduğunu öğrenince ister istemez şaşırmadım dersem yalan olmaz.

Böyle bir motto ile hareket eden, kazancının bir kısmını özellikle İslam dünyasının kanayan yarası Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı kendilerine misyon etmiş olmalarını takdir etmemek imkansız.

Umarım The United Humans’ın bu mottosu sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde birçok şirketin mottosu olur.

Evet bu yazımda aslında amacım bir ödül törenini anlatmak değildir.

Anlatmak istediğim gerçekten istenilirse insanların hayatlarına dokunulabilecek ödül törenleri ve etkinlikler yapılacağını göstermekti.

Ama yine de bu gece gerçekten alın terleriyle ödül alan insanları onere etmek benim boynumun borcu.

Ve bu özel gecede ödüllerini alan sanatçılarımız ; TRT THM Sanatçıları Nurullah Akçayır ve Adile Kurt Karatepe, eski sosyal güvenlik Bakanlarından şair ve söz yazarı Mustafa Kul, Yaşayan Değerlerimiz Ödülü’nü alırken; TRT Halk Müziği Sanatçısı Ferhat Durmuş, Ressam Asiye Can Gül, Tiyatrocu Cemal Uçarman, Çankırılılar Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Can ve Yeniçağ Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu, Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Ben ve Önce Vatan gazetesi ailesi olarak öncelikle böylesine özel bir ödül gecesi düzenleyen, emeği geçen ve ödül alanları tekrar kutluyoruz.