Annan Planı'nın KKTC'de oylanması döneminde, yanıltılan Türk seçmenler, kendi devletlerinden vazgeçip, Rumların uydusu ve kölesi olmayı kabullenmişlerdi. Ama Rum Kesimi, Türklerin bu teslimiyetçiliğini kabul etmemiş ve elinin tersiyle itmişti. Avrupa Birliği'ne üye olabilmek aşkına, milli devletinden ve bağımsızlığından ödün veren bu aldatılmış kardeşlerimiz, ulusal önder Sayın Denktaş'ın uyarılarına kulaklarını maalesef kapatmıştı. Rumlara tabi olma yolunda verilen ödünlere rağmen, AB'nin uyguladığı izolasyonlar kalkmamıştır. Batı dünyası büyük bir aymazlık içindedir. Demokrasi ve insan hakları gibi erdemlerle alay etmektedirler. Varsa yoksa sadece kendi çıkarları ön plandadır. Türkleri köşeye sıkıştırmak ve Rum Kesimine sokmamak için Rumlar yeni tezgâhlar peşindedirler. Zulüm Yasası Yürürlükte Eski Rum mülkleri kiralayan ya da alım satımını yapanlara 7 yıl hapis öngören mülk yasası çıkartan Kıbrıslı Rumlar yargılamaya bir Rus kadınla başladı.

TALAT: RUM KESİMİ TEHLİKELİ

Rumların, Kıbrıslı Türkleri de kapsayacak şekilde yasa çıkartarak uygulamaya başlaması KKTC'de büyük tepki ve endişeye neden oldu. Rum fanatiklerin Kıbrıslı Türk öğrencilere saldırması sonucu ortamın daha da gerildiğine dikkat çeken KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, halkı, "Gerekli olmadıkça Rum kesimine gitmeyin" diye uyardı. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, Rumların çıkardığı son yasanın Kıbrıslı Türkleri de kapsadığını belirterek, Rum kesiminin Kıbrıslı Türkler için tehlikeli bölge haline geldiğine belirtti.

RUM-ERMENİ İŞBİRLİĞİ

Türkiye çevresinde barış ortamı oluşturmak istiyor ama komşuları buna izin vermiyor. 9 milyonluk Yunanistan şımardıkça şımarıyor, cürmüne bakmadan Türkiye'yi tehdit ediyor. Ülkesinde 1.5 milyon vatandaşı kalan Ermenistan ise Rum kesimine sözde Soykırım Anıtı diktirmek peşinde. Ülkemizde 40 ile 60 bin arasında kaçak Ermeni çalışanları varmış: Ermenistan ilişkileri germese, ihtiyaç sahibi bu insanlar, daha rahat koşullarda ülkemize gelebilirdi ama Ermenistan'ın tavırları, kendi vatandaşlarını zora sokuyor.

GÜNEY KIBRIS'A SOYKIRIM ANITI

Kıbrıs Rum yönetimine resmi bir ziyarette bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Larnaka kentinde 1917 yılında adaya ilk gelen Ermeniler anısına yapılan sözde soykırım anıtının temelini attı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki temel atma töreninde "Bu soykırım anıtının yapım maliyetini karşılayan Papadopulos hükümetine teşekkür ediyorum. Anıtın dikildiği yer, 1917'de Türklerden kaçan Ermeniler'in adaya geldiği ilk noktadır" dedi. Ermenistan bu kafa ile giderse, aramızda nasıl huzur ortamı oluşacak?