Her sene ermeni soykırım sözlerini tekrarlayanlar ne kadar kınansa da gerçekte Türk halkına yapılan, ermeni zülmünün hesabı sorgulanmalıdır! Tarihi deliller gösteriyor ki, ermeniler geçmişten den beri insanlık dışı katliamlarını sürdürmüşler.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Van’ın Zeve Köyü’nün bütün halkı, kadın, çocuk ve yaşlı demeden, ermeniler tarafından öldürülmüştü. Bununla yetinmeyen ermeniler kentte, kadınlara toplu halde ahlaksızca tecavüzde bulunmuş, mallarına ve ziynet eşyalarına el koymuştu. Rusya, savaştan çekilirken, elindeki bütün silah ve cephaneyi ermenilere bırakmıştı. Silahlanan ermeni çeteler, Doğu Anadolu’yu adeta kan gölüne çevirmişti. İşte bu katliamlardan Van da nasibini almıştı.

Kente giren ermeniler, karşılarına çıkan herkesi kurşuna dizmişti. Can derdine düşen silahsız köylüler, Van Gölü’ne doğru kaçmaya başlamıştı. İşte o anda Van ile Akdamar adası arasında taşımacılık yapan vapurlar imdatlarına yetişmişti. Çaresiz halk, ermeni zenginlere ait bu vapurlara doluşmuştu. Asıl katliam da burada yaşanmıştı. Vapur, gölün tam ortasına gelince ermeniler, Türk erkeklerini vahşice katledip cesetlerini suya atmıştı. Kadınlar ise Akdamar’a götürülmüş, ömürlerinin sonuna kadar ermenilerin tecavüzüne uğramıştı. Bu nedenle Akdamar Adasının adı tarihe tecavüz adası olarak geçmiştir.

Benzer olay Resul Ertuğrul’un anlatımıyla tarihe geçmişti:

“1916-1918 yıllarını kapsayan Rus işgali sırasında Bayburt'ta Yukarı Kırzı Köyü'nde çocuk, genç kadın ve kız, köy nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan ermenilerin zulmünden korunmak için kendilerini su kuyularına atmışlardı.

Kuyuya atlayan bu kadınlardan biri de dedem Hacıbey Ertuğrul'un annesi Güllü hanımdı. Dedem o zaman kundakta bir bebekmiş. Annesi onu kuyunun kenarına bırakıyor ve "Bebeğimi kuyuya atmaya kıyamıyorum. Ben kuyuya atladıktan sonra onu da atarsınız" diyerek kendisini su kuyusuna atıyor. Dedemi kuyuya atamayan ninesi onu alarak bakıp büyütüyor. Yukarı Kırzı Köyü'nde yaşananları, sonraki nesillerin hatırlaması için köyümüzde "Şehit kadınlar anıtı" ve "Şehit kadınlar anıtı müzesi" yapıldı.” 

Yıllardır ermeni diasporanın yalanları ile dünya ermeni soy kırımı yalanlarını dinledi. Aksine dünya halklarını yanılttıkları gibi ermeni soykırımı yerine ermenilerin yaptığı katliamlar ve tecavüzler vardı. Artık herkes emperyalist bir yalan olan ermeni meselesinin gerçek yüzünü görmeli.