İnsani değerlerin erozyana uğradığı günümüzde yalan yanlış bilgilerle düşmanlık, nefret, öfke üretenler; ideolojik ve siyasi saplantılarla birbirlerinin beynini yıkamaktalar. Arada kalan gençlerin, çocukların korunmasını, iyi insan olmasını istiyorsanız, onlara önce ahlakı, adaleti, vicdanı, özgürlüğü, dürüstlüğü sorgulamayı öğretin. Vicdanı olmayan kafatasçıların aile yapınızı, değerlerinizi, dünyanızı kirletmelerine izin vermeyin.

Bir milletin medeniyetinin nasıl tahrip edildiğini Necati Cemaloğlu da geçmiş bir yazısında şöyle anlatmış; “Çinliler büyük Çin Seddi’ni inşa ettiler. Yüksekliğinden dolayı hiç kimselerin tırmanamayacaklarını düşündüler. Fakat inşasından sonraki 100 yılda Çinliler 3 misli daha fazla işgale uğradılar.

Düşman piyade askerlerinin, hiçbir zaman duvara tırmanmaya ihtiyaçları olmadı. Çünkü her zaman muhafızlara rüşvet verdiler ve kapılardan girdiler. Çinliler yüksek ve kalın duvar inşa etmişlerdi; fakat duvar muhafızlarının karakterlerini inşa edememişlerdi.

Netice olarak, insan karakterini inşa etmek önem arz ettiğinden her şeyin inşasından önce gelir. Yeni neslin bugünkü ihtiyacı budur.

Bir oryantalistin dediği gibi; “Eğer bir milletin medeniyetini tahrip etmek istiyorsanız 3 yol var;
* Aile yapısını tahrip edin.
* Eğitim sistemini tahrip edin.
* Rol modellerini ve referanslarını küçümseyin, alçaltın.”

Aileyi tahrip etmek için; anneliği küçümseyin ve alçaltın. 

Eğitim sistemini tahrip etmek için; eğitimcilere, öğretmenlere önem vermeyin ve toplumdaki itibarlarını düşürün ki, öğrencileri onları hakir görsün, küçümsesin.

Rol modellerin itibarını küçültün. Liderleri, âlimleri ve bilim adamlarını değersizleştirin, ta ki onlardan şüphe duyulsun, kimse onları dinlemesin ya da takip etmesin...

Bilinçli anne kaybolduğunda, adanmış öğretmenler kaybolduğunda ve rol modeller itibarsızlaştırıldığında gençler insani değerleri nasıl öğrenecek.”