Crona Virüs şoku ve tam bir oldu bitti şeklinde tamamlanan geçtiğimiz futbol sezonunun etkisini henüz üzerimizden atamadan, “Haydi hayırlısı” diyerek yeni sezona merhaba dedik geride bıraktığımız hafta sonu.
Yaşanan süreç nedeniyle, ligden düşmenin kaldırılması ve 1. Lig’den gelen üç takımın da katılımıyla birlikte 21 takımın mücadele edeceği hayli ilginç bir sezon bekliyor tümümüzü.
Her hafta bir takımın bay kalacağı sezonda takımlar kadrolarını güçlendirmek için harıl harıl çalıştı. Transfer döneminin bitimi olan 5 Ekim’e kadar da bu çabalar sürecek.
Şu sıralarda, yeniden yükselişe geçen Corona Virüs vakalarının verdiği kaygı, umarım Ekim ayında yüzde otuz taraftarın alınacağı tribünlerde gerçeklik kazanmaz diyor ve ilk haftaya bir göz atalım istiyorum.
Sezonun ilk dev randevusunda Beşiktaş, Trabzon deplasmanında 3-1 kazandı. Karşılaşmanın büyük bir bölümünde rakibi önünde daha üstün olan taraf Beşiktaş’tı.
Bordo Mavili takımdan ayrılan Filip Novak, Jose Sosa, Badou Ndiaye’nin yokluğu daha ilk maçtan belli oldu. Özellikle Sosa’nın oyun okuma özelliğinin eksikliği, karşılaşmanın tümünde dikkatlerden kaçmadı.
Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın’ın Covid 19’a yakalanmasının verdiği psikolojik etkiye karşın, sahada mücadele eden takım oldukça iyi niyetli ve efektif bir oyun ortaya koydu.  
Rize’de kazanırken zorlanan Fenerbahçe’de olumlu sinyaller olduğunu söyleyebiliriz. Çiçeği burnunda teknik adam Erol Bulut’un bu takımın aradığı hoca olduğunu düşünenlerdenim.
Bana göre transfer döneminin en doğru hamlelerini yaptığını düşündüğüm Fenerbahçe’nin bu sezon daha iyi bir görüntüde olacağını söyleyebilirim.
Galatasaray da lige evinde aldığı Gaziantep galibiyetiyle başladı. Sarı Kırmızılı takım 3-1 kazanmasına karşın, Fatih Terim’in “En az üç isim daha kadroya dahil olacak” demesi, Sarı Kırmızılı takımın eksiklerinin olduğunu gösteriyor.
Geçen yılın havalı ekiplerinden Alanyaspor, bu sezon da adından çok söz ettirecek diye düşünüyor, Fatih Karagümrük, Fraport Antalyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Hes Kablo Kayserispor ilk haftanın kazananları olarak alkışı hak edenlerden diyorum.
İlk hafta bazında şimdilik söylenebilecekler bu kadar. Haftalar ilerledikçe ve taşlar yerine oturdukça ortaya çıkacak tabloyu hep birlikte göreceğiz.
Hoşçakalın…